Drömmen om en snorklingsresa

I samarbete med Watery.se

Drömmen om en resa till medelhavet fortsätter. Jag bara längtar tills viruset är borta och det är okej att boka en resa till värmen. En resa jag skulle tycka var spännande är en snorklingsresa. Det känns läskigt samtidigt men också så kul. Att se undervattensliv är ju något alldeles speciellt ändå. Jag är absolut ingen erfaren snorklare så därför har jag försökt googla mig fram till lite tips. Jag har lärt mig så mycket bara av att läsa och jag tänkte dela med mig lite av det som jag snappat upp på nätet idag. 

Snorklingsutrustning för nybörjare 

Trots att jag är nybörjare vill jag ändå ha ett kvalitativt snorklingskit som jag vet kommer att leverera och hålla. Jag har tidigare testat att köpa dessa olika typer av kit på stränder utomlands, men det har bara resulterat i dåliga erfarenheter. Antingen så läcker det in vatten, eller så sitter dem inte bra på mig. Man lär ju sig av sina misstag 🙂 

De snorklingutrustningar jag kikat på finns i olika storlekar för att det ska passa så bra som möjligt på just mig. Här kan man välja kit som innehåller både mask, snorkel och fenor. Lika bra att köra på allt för den bästa upplevelsen, men man kan även köpa produkterna separat. Se till att du väljer ett snorkelset för vuxna då det finns mängder av kit för barn också. Det kan vara så lätt att välja fel om man inte är uppmärksam. 

Vad behöver jag när jag ska snorkla? 


När du ska ge dig ut för en snorklingstur är det lite saker som du behöver. Givetvis behöver du en mask, snorkel och fenor. En badmössa kan vara bra att ha, speciellt om du inte vill ha håret i vägen och en bra baddräkt, förslagsvis en tävlingsbaddräkt som sitter på plats och är bekväm, sådan finner du  Watery.se som är en butik online som säljer badkläder men även allt från snorklar, kläder för öppen vatten osv. Är du professionell simmare tex har du mycket bra utbud. En annan sak som kan vara rolig att ha med sig på en snorklingstur är en aktivitetskamera. Dessa kameror är vattentäta och går att fästa på både huvud och / eller handleden. Givetvis vill man ju dokumentera det man ser under vattnet 🙂 

Ha det så kul under vattnet och var försiktig. Börja på lugnt vatten och ha alltid med dig en erfaren snorklare. Börja också alltid att snorkla med flytväst för att känna på och för att vänja dig med fenor. Det är ovant i början, men med tiden så lär man sig. Man måste ha tålamod som med allt annat. Att snorkla är en upplevelse och jag längtar tills jag får resa iväg och snorkla igen.

 

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *