Att gå ner 10 kg

Jag vill gå ner 10 kilo och jag började med det idag. Jag började morgonen med att gå till centrum och köpa batteri till mig våg och vägde mig. Sanningens ögonblick, läskigt.

Jag har en gång tidigare i mitt liv gått ner i vikt ganska så många kilo så jag vet hur man gör det i praktiken. Detta gjorde jag under 2014 och jag minns hur mkt uppoffring det var. Väga mat, morgonpromenad, gym och hålla igen på maten. Jag var verkligen dedikerad att gå ned i vikt då och nu har jag bestämt mig att göra detta och jag tänker inte dricka alkohol på en månad till att börja med.

Sist gick jag ner cirka 0,6 kilo i veckan och det tog sin tid.

Gå ner 1 kilo i veckan
För att gå ner 1 kilo i vikt behöver du lägga dig på ett underskott på 7 000 kilokalorier och det blir 1000 kcal mindre än vad du förbränner på den dag. Min app visade mig jag ska ligga på 1500 kcal men jag på det kan jag röra mig en del. Det är ganska dåligt ligga för långt på kcal för man riskerar gå miste om viktiga vitaminer.

Jag hade faktiskt en omgång när jag gick ner lite i vikt för ett par månader sedan och då blev jag glad. Sen så kom något emellan och jag tappade lite motivation. Det är ju liksom det med att se målet långt borta som är jobbigt tycker jag, appen räknade ut att jag skulle ha tappat mina kilos till 24 december. Det är väldigt lång tid och det borde ju gå snabba på lite.

För att skynda på ska jag använda mig av en infraröd matta och Roll off.

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *