Kicks nya hudvårdskoncept Beauty Pharmacy i utvalda butiker

Innehåller adlinks

Nu lanserar Kicks sitt nya koncept inom dermatologisk hudvård: Beauty Pharmacy, i utvalda butiker och online. Det nya sortimentet erbjuder personlig rådgivning från farmaceuter, digitala verktyg och skönhetstester. Samtidigt visar en ny undersökning att många kvinnor lider av hudproblem som akne, vilket påverkar deras vardag negativt.

Kicks Beauty Pharmacy

Beauty Pharmacy är en ny kategori hos Kicks som fokuserar på dermatologisk hudvård rekommenderad av hudläkare och farmaceuter. Sortimentet är inriktat på olika hudtillstånd, som torr, irriterad eller aknebenägen hud. Detta är ett steg i Kicks satsning på hudvård och ett svar på det ökade intresset för hudvård i Norden.

En viktig del av Beauty Pharmacy är den personliga rådgivningen från Kicks farmaceuter, kompletterat med digitala verktyg och skönhetstester. Konceptet har funnits online några veckor och rullas nu ut i Kicks flaggskeppsbutiker i Stockholm, Malmö och Göteborg.

”Vi ser ett ökat behov av personlig och skräddarsydd hudvårdsrådgivning. Med Beauty Pharmacy kan vi nu erbjuda expertis och råd både i butik och online, något våra kunder länge efterfrågat,” säger Carola Lundell, VD på Kicks.

Åtta av tio har komplex för sin hud

Enligt en undersökning från Novus på uppdrag av Kicks har åtta av tio kvinnor i åldern 18-34 år komplex för sin hud. Majoriteten av dem säger att detta beror på specifika hudproblem som gör att de mår dåligt. En av tio uppger att de avstått från sociala aktiviteter på grund av sina hudkomplex. Många kvinnor tycker också att det är svårt att hitta rätt produkter, och att använda fel produkter kan förvärra situationen ytterligare. Detta visar behovet av personlig rådgivning och vägledning.

I Kicks flaggskeppsbutiker bemannas Beauty Pharmacy av kunniga farmaceuter, experter på hudvård och olika hudtillstånd, för att ge personlig vägledning och rådgivning utifrån varje persons unika behov.

För att få en skräddarsydd hudvårdsrutin anpassad efter individuella behov och hudtillstånd finns också ett digitalt verktyg för hudscanning, som bedömer hudens tillstånd på en djupare nivå, som solskador, pigmenteringar och känslighet.

Beauty Pharmacy lanseras i Kicks flaggskeppsbutiker i Gallerian i Stockholm, Hansa i Malmö och Femman i Göteborg. Konceptet lanserades först online den 8 maj. I sortimentet finns varumärken som CeraVe, Bioderma, Vichy och La Roche-Posay.

Personlig reflektion: Jag tycker att Kicks lansering av Beauty Pharmacy är spännande och ett viktigt steg mot en mer holistisk hudvård. Det är viktigt att förstå varför man har hudproblem. Att testa olika produkter utan vägledning kan förvärra problemen, och många har inte möjlighet att göra en grundlig utredning. Ibland är problemen så enkla som att man använder fel produkter eller är allergisk mot parfymer.

Beskök Kicks för mer info

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *