Utvalda cosmeceuticals skönhetsvarumärken

Cosmeceuticals – hudvårdsprodukter i gränslandet mellan kosmetika och läkemedel och är ett perfekt alternativ och/eller komplement till kosmetisk kirurgi. Exklusiv hudvårdsserie med dokumenterad effekt mot åldrande hud och andra vanliga hudproblem.

Är du som mig en person som vill ha det bästa och effekt av dina skönhetsprodukter är det Cosmeceuticals du bör använda dig av. Cosmeceuticals ger märkbara och synliga resultat på huden

Bästa hudvården är Cosmeceuticals

Saken är många varumärken fokuserar på att göra serier för alla behov, men våra hud skiljer sig åt och vi behöver anpassad hudvård. Man kan undra varför all hudvård inte är Cosmeceuticals men det beror på att det krävs mycket forskning att ta fram sådana produkter.

Det är alltid lättare att förebygga t.ex. en rynka än natt ta bort en rynka när den väl är där.

Vegansk och ekologiskt hudvård får för mycket utrymme

Jag på handen på hjärtat säga att jag går inte efter att en produkt ska vara vegansk eller ekologiskt. Jag försöker finna produkter som faktiskt levererar resultat, jag är inte så mycket för en ekologiskt kräm av avokade jag tror att mat bör ätas och inte vara på huden. Hur mycket forskning har gjorts på avokado? Det är en grönsak som är bra för oss och äta och smörjer kroppen från insidan skulle jag säga.

Vetenskap bakom hudvård är lyx

Att ta fram en serie som är lyx kräver stora investeringar och kunskap, idag kan nästan vem som helst ta fram en hudvårdserie men det behöver inte betyda den är bra.

Vad är Cosmecceuticals

Det är produkter som kan med kliniska studier påvisa att dom har produkter som bevisat ger effekt på hudstrukturen.

Cosmeceuticals are products that impart a visible lasting difference in the skin via ingredients that act to block or correct some of the age-related damaging pathways that occur in the skin’s aging process – i.e. cosmetic products that actually make a difference in the appearance of the skin and do not “go down the drain” with your cleanser.

·  Superceuticals® are the next level of skin rejuvenation beyond cosmeceuticals, based on super bioengineered antioxidants that target aging at the cellularsource – the mitochondria – thereby providing results for both intrinsic and extrinsic aging of the skin.

·  Natureceuticals™ is anti-aging skin therapy using nature’s most potent ingredients – i.e. “natural” skincare formulations – that deliver results typical of the best Cosmeceuticals.”

Hudvårdsmärken som är Cosmeceuticals

  • Dr dennis gross
  • Jan Marini
  • Peter Thomas Roths
  • Prioris Cellular
  • Elixir Cosmeceutical

Innan du börjar med Cosmecceutials bör du ha koll på vilken hud du har och du kan med fördel gå till en hudterapeft. Jag kan tänka mig att de flesta väljer börja med resultat inriktad hudvård när dom har något hudvårdsproblem eller är runt 30 år då fina linjer brukar komma. Men som jag ser det tycker jag att man kanske inte vill ha stora porer som ung samt att det är billigare att börja arbeta förebyggande med sin hud än när man är gammal och sliten.

Mitt favorit märke på Cosmeceuticals är DR Dennis gross (Läs mitt blogginlägg om det- klick) Nu har jag inte provat så många fler men jag föll för detta direkt och blev nöjd!

Spontant måste jag säga att varumärket Elixir Cosmeceutical fått onödigt stor uppmärksamhet i sökresultatet pga deras namn innehåller ordet Cosmeceutical.

Kommentera gärna vad du tycker om!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *