6 restips för dig som ska åka på konferensresa

Att åka på konferens är roligt och det är något jag ska göra själv i vår. Jag har redan nu börjat planera inför eventet för att slippa stressen väl framme och behöva sortera ut på plats vilka föreläsningar jag vill gå på. I denna bloggpost har jag därför sammanställt några bra tips samlat på mig genom åren av olika mässor.

Det finns många detaljer att ta hänsyn till när man åker på en konferensresor med jobbet. Ibland missar vi saker som vi i efterhand hade önskat att vi hade tänkt på tidigare. Planera därför i förväg med dessa resetips så är det enda du behöver oroa dig för är att ha det trevligt, lära dig något nytt och att nätverka.

 

Skriv ut en checklista för packning

Det första av våra resetips är att skriva ut en checklista. Det skadar aldrig att använda en checklista för resepackning för att vara mycket noggrann när du packar, alternativt skriva google doc och ha i mobilen som jag anser är mer lättillgängligt.  Du vill inte glömma något viktigt för att sen eventuellt spendera både tid och pengar på att köpa det igen när du är på konferensen. Glöm inte att packa med enormt sköna skor, ergonomiska finskor är ett tips.

 

Planera vilka föreläsningar du vill gå på

Du kan missa att se din favoritföreläsare eller en möjlighet att träffa potentiella kunder. Lägg lite tid på att planera i förväg vilka föreläsare du vill gå på, det finns ofta möjlighet att boka in privata möten i mötesrum där och det behöver du boka innan du väl är på mässan oftast.

 

Smyg in arbete om du måste

Försök att få det mesta av ditt arbete gjort innan reser, transporten är även viktig arbetstid att ha med i beräkningen. Kanske skriver du en rapport, skickar dina fakturor, skissar på en design eller bara ägnar tid åt att rensa ut din e-post som man sällan annars har tid för.

 

Glöm inte att äta

Om konferens sessionerna börjar tidigt på morgonen det finns ont om tid mellan nästa föreläsning se till att ta med dig några hälsosamma mellanmål. Jag packar alltid  med mig proteinbars, vatten och frukt för att säkerställa att jag inte blir för hungrig mellan måltiderna. Jag kan vara som bäst och inte känna mig trög förrän jag kan sätta mig ner och äta en hel måltid. Försök också att välja ut matställen som ligger nära där du kommer att vara vid den tiden. Du kan se till att fylla på mellan sessionerna.

Titta på dina transportmöjligheter i förväg

Spana ut hur du tar dig runt beroende på vart du är på väg. Anta inte att samma typ av transport i ditt område är lättillgänglig i ett annat område. Du kan behöva hyra en bil, ta en shuttle, ta en tunnelbana eller någon annan form av transit för att komma fram till din destination eller ta dig runt medan du är där. Ta reda på i förväg vilka alternativ du har och vad som är säkrast för natten.

Slutligen

Det är mer att planera en resa till en konferens än att bara köpa en biljett, ta sig dit och packa en resväska. Att vara utrustad med de idéer som nämns hjälper dig att vara på ditt bästa och låter dig maximera din tid medan du är där. Travel2 skapar unika resor för företag och organisationer.

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *