Hyr bra magasinering i Sverige

Sponsrat inlägg

 

Det finns många företag som erbjuder uthyrning av varmförråd. Detta har tidigare inte varit fullt så utbrett som det är idag. Både seriösa och oseriösa företag har dykt upp, det har också dykt upp småföretag i lokala orter och städer. Förr var det med större giganter som Prinsens Lager och Shurgard som alternativ. Idag finns det en uppsjö av företag nationellt men framförallt mer lokala aktörer. 

När är det bra att hyra varmförråd?

Det finns en rad tillfällen när man behöver hyra ett varmförråd. Jag kan särskilt rekommendera förvaring av möbler vid utlandsboende. Det kan gälla flera situationer även där, man kanske vill flytta utomlands på obestämd tid eller studera utomlands ett par år. Man kanske ska åka på en långvarig utlandsresa.

Sedan finns det allt från kriminella som hyr varmförråd till par som går isär och som inte har plats för alla sina tillhörigheter när de säljer det stora huset och flyttar till en mindre lägenhet. Men det finns givetvis många positiva scenarier också. Man kanske har bott i ett hus med ett dåligt läge, och sedan flyttar ihop i en mindre fastigheter på en exklusivare ort. Eller så kanske man behöver förvara sina tillhörigheter tillfälligt under flytten. Man kanske bor i hyresrätt eller i en bostadsrätt men köper på sig så mycket prylar att man inte längre får plats i det egna förrådet som tillhör lägenheten. Som sagt, det finns en rad olika situationer där det kan vara fördelaktigt att hyra ett varmförråd. Textiler, möbler, elektronik och andra känsliga saker bör alltid förvaras i uppvärmda utrymmen. 

Vilken aktör är den bästa?

Pelican Self Storage som jag hänvisade till enligt ovan är bra om man bor i Stockholm. Det finns givetvis många bra aktörer där ute, och även flera som kanske inte är så bra.

Generellt kan jag rekommendera aktörer som:

  • Generellt har lite problem med till exempel inbrott (som har bra säkerhet)
  • Där försäkring ingår eller går att teckna till fördelaktigt pris
  • Som inte har väldigt långa kötider eller dålig tillgänglighet
  • Som prisvärda (och som absolut inte tar överpriser)
  • Som har en respektfull och seriös kundtjänst
  • Där deras lokaler inte är för långt borta för att tillgodose dina behov

 

Det är överlag en bra idé att kolla recensioner på nätet och höra med vänner eller anhöriga vad de har för erfarenheter. Man kan jämföra kostnader och googla fram alternativ som finns på just den ort där du befinner dig.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *