Hur man fyndar feminina möbler

I Samarbete med Favi.se

Här kommer en artikel med mina spontana tankar kring kvinnliga möbler och rena tips kring var du kan hitta dem. Detta är personligt och praktiska tips för dig som vill shoppa loss. Här fokuserar jag i huvudsak på vad som är kvinnligt.

Vad definierar kvinnliga möbler?

Ibland kan det vara en smaksak skillnad när det kommer till vad som är kvinnligt och vad som är manligt. Vissa kvinnor tycker exempelvis att grått, svart, stål och glas tillhör ungkarlskategorin. Sedan finns det absolut äldre kvinnor, både singlar och med familj, som älskar den stilen. Vissa tycker dessutom att exempelvis svart är en neutral färg, inte nödvändigtvis en manlig färg. Så jag har hört olika åsikter om kvinnligt och manligt. Sedan kanske de allra flesta anser att rosa, lila och vissa nyanser är mer kvinnligt. Samtidigt får man inte glömma att det finns exempelvis män som gärna klär sig i rosa utan att vara det minsta omanliga. Så man kan konstatera att det här med färg och form, och huruvida det är manligt eller kvinnligt till stor del är en smakfråga. 

 

Samtidigt, finns det givetvis vissa specifika produkter som i stort sett alla håller med om att de inte alls är könsneutrala. Det handlar nog många gånger om hur produkten eller möbeln är utformad rent designmässigt än vilka specifika egenskaper som vilken färg det rör sig om. Dessutom spelar själva varumärket in. Jag tror att ingen frisk människa skulle ifrågasätta att “My Little Ponny”-väskor är de facto flickaktiga.

 

Inredningsstilar

Det finns många inredningsstilar för dig som är kvinna. Här finns flera viktiga faktorer som till exempel vilken personlighetstyp du är, och vad du faktiskt identifierar dig med. Det finns många människor som har en viss stil som inte återspeglar hur de faktiskt är som personer. Jag har mött människor som ser ut som riktiga kriminella med tatueringar och popnitar över hela kroppen men som i själva verket är mjuka humanister utan något som helst i belastningsregistret.

 

Det finns också folk som anspelar på att ha pengar fast är urfattiga, kanske till och med djupt skuldsatta. Det kanske har bedrägliga skäl till detta (för att få saker i gengälld) eller så har de bara dålig självkänsla, eller dålig självinsikt. Allt detta, alltså vilken stil man har märks inte bara på vilken hårfrisyr man kanske har, hur man klär sig, vad man lyssnar på för musik eller vad man äter för mat. Det syns och märks i hemmet! På “landet” är Shabby Chick en mycket etablerad stil just nu. Något jag sett mycket av i trakterna runt Karlskoga. Bara en liten avstickare, jag har faktiskt aldrig sett någon kvinnlig Sverigedemokrat eller kvinnlig Kristdemokrat med kortklippt lugg eller rastaflätor. Det måste vara extremt ovanligt, vilket är ganska intressant tycker jag.

Hitta feminina möbler på nätet

Det finns många feminina möbler på nätet. Det gäller inte minst i inredningsbutiker av olika slag. Mio Möbler, EM, på loppisar och så vidare finns det en del. Men bor man i en mindre tätbefolkad ort (eller vill ha ett annorlunda utbud) så är nätet absolut att rekommendera. Du kan såklart Googla, men ännu bättre för just möbler är FAVI.se. Det är en dedikerad sökmotor för just möbler, där du kan söka i hela sortiment hos ett stort antal butiker. 

Det är en seriös webbplats och sökmotor som lämpar sig perfekt om du söker specifika produkter eller en specifik stil. Du kanske vill ha inspiration, då finns det mycket att hitta där. Designen på webbplatsen är stilren och du kan enkelt sök efter du letar efter, eller välja någon av de tydliga kategorierna. Det finns för sovrum, badrum, vardagsrum, hall, arbetsrum, belysning och så vidare. Det finns även för trädgård och en separat sektion för dig som renoverar. Något som jag saknar personligen är hemelektronik och en “smart hem” sektion, men å andra sidan finns det andra webbutiker som är mer specialiserade för sånt.

Det finns givetvis många bra platser på nätet och IRL om du vill hitta olika typer av möbler. Nätauktioner, loppisar, second hand butiker och mer exklusiva butiker som till exempel Svenskt Tenn på Strandvägen. Jag föreslår att du googlar efter varumärken och letar i inredningstidningar, och sedan söker rätt på de produkter som passar just din stil, hos till exempel FAVI.

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.