Göra om en 1 ½ lägenhet till en 2:a

Är det något som jag tycker är trevligt inredningsmässigt så är det kök med industriväggar. Förut bodde jag i en lägenhet som var en 1:a, 1,5:a på 40 kvm med kök och matsal del, halvrum, som satt ihop och var genomgångs till vardagsrummet. Jag bad min pappa bygga om det till ett sovrum och sonika bygg bort dörren med en vägg. När bygget var klart blev det allt annat än bra faktiskt, köket blev otroligt mörk och litet och det kändes som att gå in i en garderob och laga mat och lägenheten var inte längre en genomgångslägenhet och det blev inte heller vidare bra i den aspekten.

Det hade varit bättre bygga en glasdörr med skjutdörrar

Om jag hade fått göra om planlösningen så hade jag låtit installera en industrivägg med glasdörr så att köket fick in solljuset från fönstret. På Pinterest har jag sett liknande lägenheter byggt om 1 ½ lägenheter till 2:a på detta sätt. Hade jag vidare fått göra om på ett ytterligare, så hade jag kollat om köksväggen var bärande och den väggen inte varit bärande så hade jag låtit riva väggen mellan kök och vardagsrum och skapat en öppen planlösning och satt in industriglasväggar och en halvvägg med industrifönster som vette mot “sovrummet”. Det är svårt att förklara visuellt. Men jag upplever att små ytor och små lägenheter görs sig bäst med öppen planlösning faktiskt. Menar all ytor behöver vi nå och det behöver inte vara olika rum för det, studiolägenhet känsla/hotellkänsla tycker jag är hemtrevligt på mindre ytor.


Det är imponerande hur man kan förändra en yta med hjälp av glasväggar, halvväggar och kreativitet. På den tiden fanns inte Pinterest, men wow vilken möjlighet till inspiration. Det är knappt att man behöver en arkitekt när man kan botanisera där. Hos Smidesrum finner du allt inom glas avskärmning och dom har egen tillverkning av spröjsade glasväggar med egen produktion i sin egna smed och ​​dp,säljer och levererar våra produkter över hela landet. 

 

Typ lite så här

https://www.pinterest.se/pin/9710955435942185/

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *