Samarbete med distriktstandvarden.se

Hur ofta man bör gå till tandläkaren beror din tänders tandhälsa. Vissa behöver göra ett årligt besök och vissa kan gå var 1 ½ år mellan besöken.

För min del så har tandläkaren sagt att det räcker att jag inte behöver gå varje år. Men faktum är att jag helst går varje år, dels får man från bidrag varje år som delas ut 1 juli från och med det år du fyller 24 år och som täcker tandvårdskostnader.

Du behöver inte ansöka om bidraget. Det delas ut automatiskt och det finns registrerat hos tandläkaren. Bidraget går ej att använda vid betalning av estetiska behandlingar.

Läs mer om tandvårdsbidrag 

Jag har ingen tandvårdsskräck och jag har alltid tid att klämma in ett tandläkarbesök. Jag kan verkligen varmt rekommendera att gå på en tandhygienist behandling med jämna mellanrum. Känslan man får efteråt är oslagbar, men blir så ren i munnen kan man inte bli och tänderna blir vitare då dom blästrar dom med salt. Just en sådan behandling tar dryga timmen och har man mycket att rengöra kan man komma tillbaka en gång till. Det är värt ta ledigt från arbetet för att ta hand om tänderna!

Här får man reda på om man har tandköttsproblem och kan lära sig hur man kan ta hand om sina tänder på bästa sätt. 

Att ha fina rena tänder är tyvärr inte något som alla kan eller prioriterar, jag tror tyvärr att många bortprioriterar sina tandläkarbesök pga att det kostar. Men är det något som kommer kosta mycket så är det göra mycket på en gång. Det är därför bättre att gå regelbundet och ha koll på munnen. 

Jag kan utöver detta verkligen rekommendera dig investera i en eltandborste, Plackers och munskölj. Munskölj ska inte tas i samband med borstning av tänder utan en stund senare, perfekt att ha i på kontoret med. Jag älskar mina tänder och det finns nog ingen som ångrar att dom tog så bra hand om sina tänder, däremot tvärt om!