Hudvårdsrutin – steg för steg

Vilken ordning du gör din hudvårdsrutin kommer resultera i vilka resultat du uppnår med din hud och hur produkterna gör sitt jobb. Gör du det i rätt ordning kommer du få ut hela produktens fördelar.

Vår huds jobb är att hålla saker utanför vår hud, men många av våra hudvårdsprodukter vi använder vill vi ska absorberas i vår hud. Men endast en liten del av dom huvudingredienserna vi applicerar på vår hur kan penetrera huden, även om dom är perfekt formulerade och perfekt applicerade. Det är nämligen så att applicerar du inte produkterna i rätt ordning så kommer du inte se dom bästa resultaten från hudvårdsrutin dessvärre.

Hur du applicerar du dina hudvårdsprodukter: En steg-för-steg-guide

Så vilken produkt går ovanpå vad, kanske du undrar? En enkel tumregel är att följa är att applicera dina produkter börja med den tunnaste konsistensen till den tjockaste. Tänk i allmänhet tunn-till-tjock, men du vill givetvis också använda de produkterna med viktigaste ingredienser som är viktigast först för att låta dom absorberar  in i huden (som exempelvis antioxidanter i serum) och avslutningvis med de produkter som behöver vara ovanpå huden som mjukgörare och fuktighetsbevarande medel i fuktighetskräm.

 

Din morgonrutin

Morgonrutiner handlar om att skydda oss mot solen, föroreningar och så spar dina dina behandlingsprodukter, som retinol, för natten.

 

 1. RENGÖRING
  På morgonen börjar du tvätta med ett mjukt ansikts rengöringsmedel anpassad för din hudtyp.
 2. TONER
  De flesta väljer att hoppa över toner, delvis för att det finns ett långvarigt antagande att de flesta toners är hårda och irriterar huden. Lyckligtvis är det inte fallet längre. Medan de inte fysiskt ”krymper” porerna, kan den nya rasen av toners tjäna flera syften, som fungerar som ett leveranssystem för antioxidanter, vitamin B-derivat och till och med toning syror. Dessutom är varje typ av toner avsedd för en annan hudproblem, så det är viktigt att använda rätt slag för din hudproblem.Men om du har levt hela ditt liv utan att använda en toner och din hud ser frisk ut, så finns inte finns något behov att börja använda en. Toner skapades för att hjälpa till att återföra hudens pH efter tvätt.
 3. ANTIOXIDANT SERUM
  Serum är superkoncentrerad, närings beständiga behandlingar som tar upp specifika problem, så det är bättre att hålla dem så nära huden som möjligt. Det finns olika serum som finns på marknaden idag.
 4. ÖGONKRÄM
  Det viktigt att applicera en ögonkräm åtminstone varje natt. Det handlar om att upprätthålla ögonlockshudens hälsa och tjocklek. Att förbättra ljudkvaliteten i detta område tidigt säkerställer att ögonlockshuden inte lätt förlorar slappheten och dess släta utseende senare.Nyckeln till framgång är: Regelbunden användning av ögonkräm över tid kommer att hålla ögonlockens hud elastiska och kan förbättra eller förhindra vissa fina linjer eller kollagen förlust. Kom ihåg: Ingenting är magi. Resultat inträffar inte över en natt.Du kan skydda mot känsliga huden runt ögonen ytterligare genom att välja en ögonkräm med SPF eller applicera solskyddsmedel varje dag.Kom även ihåg att bära solglasögon när de är ute för att skydda mot UV-ljus skador och linjer som kan krypa upp runt ögonen på dina ögon från att kisa.
 5. Spot behandlingar
  Receptbelagda mediciner och akne-fläck behandlingar ska appliceras så nära huden som möjligt för att maximera deras fördelar.Eftersom akne-fläck behandlingar skiljer sig åt i aktiva ingredienser så kontrollera din produktförpackning eller kontakta din hudläkare för det bästa sättet att använda den.
  Receptbelagd bensoylperoxid, en vanlig ingrediens för behandling av akne-fläckar, har en arbetstid på en till tre timmar.Varje kräm som kommer i kontakt med den innan den har avslutat sitt arbete kommer sannolikt att hämma den aktiva ingrediensen från att fungera korrekt.
  Kom ihåg att akne-fläckbehandlingar kan torka ut din hud, så använd alltid endast på platser där du behöver den.
 6. FUKTGÖRARE
  Alla behöver en fuktighetskräm, även om du har fet hud. Även om din kropp har sitt eget naturliga smörjsystem som består av körtlar som utsöndrar olja (eller talg) för att upprätthålla en skyddande beläggning mot hårda yttre förhållanden och infektioner, så behöver de flesta av oss extra fukt efter sol, väder och hårda kemikalier vår hud får utstå.De flesta experter rekommenderar att den bästa tiden att applicera en fuktighetskräm är medan huden fortfarande är fuktig, så ju tidigare du går igenom ditt serum och din behandling, desto tidigare kan du låsa in så mycket fuktighet med din fuktighetskräm.Om du använder en akne-fläckbehandling kanske du vill hoppa över dessa områden när du applicerar din fuktighetskräm för att se till att ingredienserna i den inte stör de aktiva ingredienserna i din spotbehandling.
 7. Solskyddsmedel
  Bör vara det sista steget i din hudvårdsrutin om du använder en fysisk eller mineral solskyddsmedel som fungerar genom att fysiskt blockera UV-strålar. Det här steget blir svårt när du använder en kemisk solkräm.Kemiska solskyddsmedel måste absorberas i huden för att vara effektiva, så applicering efter din fuktighetskräm kommer att försena och hindra det. Men om du applicerar din kemiska solkräm före din fuktighetskräm fungerar din fuktighetskräm inte heller lika bra eftersom huden är belagd med kemisk solkräm.För att komma runt detta är rekommendationen att använda en fysisk solkräm med zink och applicera den efter din fuktighetskräm. ”Zink är säkert, effektivt och ger det bredaste skyddet mot UVA- och UVB-strålar.
Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.