Zlimline Infra – infrabastu matta recension

Zlimelineinfra infrarödmatta

Till skillnad från en traditionell bastu så värmer inte infrabastu upp luften omkring dig. Istället så används de infraröda lampor (som använder elektromagnetisk strålning) för att värma din kropp direkt. I denna bloggpost tänkte jag berätta lite mer om infrabastu och specifikt Zlimline infra – inframadrass, ni som följer mig vet jag gärna investerar i bra produkter som håller länge och levererar kvalitet och på sikt blir mer prisvärt och dessutom är den en portabel infraröd bastu perfekt om man vill ha infraröd bastu hemma men inte har utrymmet för det.

Människor har använt bastur i århundraden för alla möjliga hälsotillstånd och även om det finns flera studier och forskning om traditionella bastus så finns det inte så många studier som specifikt tittar på infraröda bastun men nedan info finns jag.

Studier om infra bastu

 • En liten 10-personers studie fann att personer med kroniskt trötthetssyndrom gynnas av att använda en infraröd bastu som en del av en övergripande behandling.
 • En annan 10-personers studie fann att infraröd bastu hjälpte till att minska muskelömhet och öka återhämtningen från styrketräningspass.
 • Enligt en recension har flera studier funnit att bastur med infraröd ljusterapi kan hjälpa till att sänka blodtrycket.

Bristen på solida bevis och omfattande studier om de möjliga fördelarna med infraröda bastun, så tycker jag att du borde själv prova det för att se vilka hälsofördelar du upplever med infrabastu. Jag hade länge velat testa infrabastu och när jag kom i kontakt med Zlimeline som säljer en infrabastu för hemmabruk så kändes det som en bra lösning då det är en infrabastu filt. Jag har hela mitt liv bastat en hel del, men aldrig bastat tillräckligt många gånger i veckan för att få alla hälsofördelarna som bastande faktiskt gör. Att djupdyka inom bastu är ett helt ytterligare blogginlägg i sig själv om fördelarna med bada bastu.

Infrabastu vs vanlig bastu

Infrabastu skiljer sig åt och går djupare in i kroppen, men är inte lika obekvämt som traditionell bastu då det är inte lika varmt. 

Infraröd bastu filt fördelar

Med en infraröd bastu filt kan man få fördelarna med en infrabastu utan att det behöver ta så stor plats i hemmet. Efter användning låter man den svalna och därefter kan du lägga undan den för förvaring. En annan fördel är att du kan ligga ner bekvämt och koppla av och lyssna på en podd eller läsa en bok eller så, händerna är fria. Medan man ligger i filten detoxar man kroppen, musklerna slappnar av och smärtor i kroppen kan bli mindre och din sömn kan förbättras. Det blir betydligt mer prisvärt att ha en egen infraröd bastu hemma än att gå iväg till en studio att göra det. Jag har lärt mig mycket om bastu och det är så att man bör göra det flera gånger i veckan för att få effekt, det är till och med så att vi lever längre om vi bastar regelbundet. Det märkliga är att det är ganska få jag känner som gör det regelbundet och jag själv gör det typ en gång i månaden på gymmet, vilket är för sällan och jag ska börja trappa upp det. Infraröd bastu tycker jag är lättare att göra ofta då det kan jag göra hemma.

 

Fördelar ZLIMLINE infra bastu 

 • Infraröd filt för bastu användning med omslutande IR värme.
 • Minskar stress, främjar lugn och hjälper till att förbättra sömnen.
 • Lindrar muskelömhet och ledvärk.
 • Ger en djup svett, rengöring och skonsam avgiftning.
 • din kropp släpper ut endorfiner från all svettning.
 • Du kommer att känna dig pigg, utvilad och redo att ta dig an dagen efter bara 50 minuters liggande inuti denna filt!
 • FIR-infraröd tränger djupt in under huden
 • Det bästa infraröda för hälsan
 • Tränger in i de djupaste kroppsvävnaderna

 

Vanliga frågor:

Är infraröd bastu bättre än vanlig bastu?

När det gäller hälsofördelar; medan den varma luften från en traditionell ångbastu skapar ytsvett, höjer den milda värmen från infraröda bastun kroppstemperaturen – vilket ger en djup, intensiv svett. Det är en specifik våglängd av infrarött som tränger särskilt djupt in i muskelvävnad och inre organ utan den överdrivna tyngd som förknippas med hög värme.

Hur ofta ska man göra infraröd bastu?

De flesta faciliteter som erbjuder infraröda bastu behandlingar rekommenderar att du använder bastun tre till fyra dagar i veckan. Om du är frisk och tål de fyra dagarna kan du använda bastun dagligen. 

Hur ofta ska man basta?
Bastar man 2–3 gånger i veckan har det en viss effekt, men bastar man 4–7 gånger i veckan sticker effekterna verkligen ut.

Recension Zlimline Infra 

En av största anledningarna till varför jag ville köpa en infra bastufilt var för att jag ville länka min kropp från stress. Ibland känner jag mig stel i kroppen och jag hade läst på en hel del om hur mer djupgående infrabastu är men inte har utrymmet hemma för installera en sådan.

Efter jämfört marknaden utbud så insåg jag att Zlimline Infra är en av dom bästa infra mattorna/ infrafilt på marknaden. Hur kan jag veta detta? Jo dels avgör priset det, men det är en helt annan maskin och hållbarhet på denna infraröda filt och inget är tillverkat i Kina som så många maskiner är. Jag hade aldrig vågat använda en produkt som drivs av el om jag inte visst den vara 100% säker.

Det var super lätt att installera min infrabastu filt och sonika bara att krypa ner i den, jag valde att använda mig av engångsplast på insidan för att slippa tvätta tyget så ofta. Mattan kändes skönt värmande och omslöt min kropp väl då det är bra tyngd på den och värmen behålls i mattan. Det var helt överkomligt att ligga i mattan och det blev en hel del svettande och jämfört mot en vanlig bastu så hade jag aldrig klarat av basta så här länge som med en infrabastu. Vanligt bastu kräver en annan typ av teknik för kunna bada bastu länge.  Det jag upplevde som mycket positivt med denna typ av bastu är att man låg ner och kunde koppla av, vi ligger så sällan på rygg och bara kopplar av. Det är bra för ryggen att få ligga raklång emellanåt för att rätas ut och det var inte extremt jobbigt heller. Efter jag legat i filten ett helt pass var jag inte trött eller så, jag kände mig glad och laddad med energi. Det var underbart att kliva in i en dusch och fortsätta med dagen.

Det finns många hälsofördelar med en infraröd bastu och med en filt är den tillräckligt liten för att få plats i din garderob.

Pris: 7245 kr

Zlimeline infra

 

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.