Guide om Infrabastu för hemmabruk

Innehåller adlinks

Skulle du vilja ha en infrarödbastu hemma men inte har plats? Ja då är en infraröd bastufilt helt perfekt för dig. Jag har en infraröd bastufil och jag älskar den. I denna bloggpost tänker jag berätta varför en infraröd bastufilt är en klockren investering, om det är så att du går i tankarna att börja denna typ av terapiform. Ni som följer mig vet att jag gärna investerar i skönhetsmaskiner för hemmabruk som håller länge där med ger en lågt pris mer användning. En portabel infraröd bastufilt är perfekt för hemmet om du inte har plats för en vanlig infrabastu.

Bastu vs infrabastu

Till skillnad från en traditionell bastu, som värmer upp luften runt omkring dig, använder infrabastun infraröda lampor för att värma din kropp direkt.

Fördelar med Infrabastu

Människor har använt bastur i århundraden för olika hälsotillstånd. Trots många studier om traditionella bastur finns det färre som specifikt tittar på infraröd bastu. Här är vad jag har hittat:

 • Kronisk trötthetssyndrom: En liten studie med 10 personer visade att infrabastu kan gynna personer med kroniskt trötthetssyndrom som en del av en övergripande behandling.
 • Muskelåterhämtning: En annan studie med 10 personer fann att infrabastu hjälpte till att minska muskelömhet och öka återhämtningen från styrketräning.
 • Blodtryck: En recension visade att infrabastu med ljusterapi kan hjälpa till att sänka blodtrycket.
 • Infrabastu: Går djupare in i kroppen och är inte lika varm, vilket gör den bekvämare än en traditionell bastu.
 • Omslutande IR-värme: Ger djup svett, rengöring och skonsam avgiftning. Kroppen släpper ut endorfiner från all svettning
 • Infraröd tränger djupt in under huden och når de djupaste kroppsvävnaderna.

Fördelar med en Infraröd Bastufilt

 • Infraröd bastufilt tar inte stor plats
  En infraröd bastufilt erbjuder alla fördelar med en infrabastu utan att ta upp mycket plats. Efter användning låter du den svalna och lägger undan den – smidigt, eller hur? Jag har min under soffan faktiskt!
 • Flexibilitet
  Basta när du vill utan att behöva anpassa dig, du behöver inte boka tid för basta och du kan göra det sent på kvällen innan du ska sova.
 • Billigare på salong  
  Infrabastu i Stockholm kostar 450 kr för 30 minuter infrabastu. Med infraröd bastufilt har du betalt av filten redan efter 9 gånger hemma infraröd bastu-session.
 • Du kan basta det rekommenderade antal infraröd bastu per vecka
  Nybörjare rekommenderas 2-3 veckan
  Erfaren 4-5 gånger i veckan. På salong får du 30 minuter, men du ska egentligen basta 50 minuter.

Tidslängd per session

 • Första sessions: Börja med kortare sessioner på 15-20 minuter för att se hur din kropp reagerar.
 • Efter anpassning: När du känner dig bekväm kan du förlänga sessionerna till 30-45 minuter. De flesta studier och användare rekommenderar att hålla sig inom detta tidsintervall.

Tips för säker användning

 • Hydrering: Drick mycket vatten före och efter varje bastusession för att undvika uttorkning.
 • Lyssna på kroppen: Om du känner dig yr, svag eller obehaglig, avsluta sessionen omedelbart.
 • Rådgör med läkare: Om du har några hälsoproblem eller är gravid, rådgör med din läkare innan du börjar använda infraröd bastu regelbundet.

nfrabastu vs. Vanlig Bastu

En infrabastu skiljer sig från en traditionell bastu på flera sätt:

 • Djupare Verkan: Infrabastu går djupare in i kroppen, vilket kan ge mer omfattande hälsofördelar.
 • Bekvämare Temperatur: Det är inte lika varmt som en traditionell bastu, vilket gör det bekvämare för många.
 • Direkt Värme: Infrabastu använder infraröda strålar för att värma din kropp direkt, istället för att värma luften omkring dig.

Personlig erfarenhet av infraröd bastufilt

Eftersom jag har en infraröd bastufilt hemma tänkte jag berätta hur det känns att använda den. Den största anledningen till att jag skaffade en bastufilt är att kunna basta tillräckligt ofta för att få hälsofördelarna. Att basta en gång per månad ger inte så mycket, och det kostar extremt mycket att basta på en salong även om du har klippkort. Dessutom är det jobbigt att behöva ta sig någonstans för att basta och all planering med att ha rätt kläder med sig.

Nej, jag vill kunna basta när det passar mig och spara tid. Du vet själv hur mycket tid det tar att gå till gymmet – packa väskan, ta sig dit, träna, kanske duscha där och sedan bära med hela skönhetsrutinen, packa ner allt igen, byta om och gå hela vägen hem. Ja, ni hör ju…

Med en infraröd bastufilt kan du ligga bekvämt hemma på din säng och koppla av. Lyssna på en podd eller läs en bok medan kroppen detoxar, musklerna slappnar av och smärtor minskar. Din sömn kan också förbättras. Det är mycket mer prisvärt att ha en egen infrabastu hemma än att gå till en studio. För bästa effekt bör man basta flera gånger i veckan, och en infrabastu gör det lättare att hålla den rutinen eftersom du kan göra det när det passar dig bäst hemma.

Hur känns det då,
Jag tycker att det känns ganska sådär som att ligga i en sovsäck fast med tyngd. Typ som att ha en tyngdfilt över sig. Jag känner verkligen att jag svettas i filten och jag har så jag har en tygfilt inuti som jag tar ut och tvättar för enkel rengöring. Det är mycket mindre jobbigt att basta i en infraröd bastu vs en vanlig bastu som jag knappt står ut i. Det är otroligt skönt slippa få ånga i ansiktet och jag hade dött av tristess i en vanlig infrabastu på en salong, liksom sitta av tiden där….

Så, om du letar efter en bekväm, prisvärd och effektiv lösning för att förbättra din hälsa och ditt välmående, kan en infraröd bastufilt vara något för dig.

Rosalieve Infraröd Bastufilt

Rosalieve infraröda bastufilt erbjuder en lyxig och effektiv hemmabastulösning. Den använder avancerad infraröd teknologi för att värma din kropp direkt, vilket hjälper till att detoxa, minska muskelspänningar och förbättra sömnen. Med dess portabla design kan du njuta av en avkopplande bastuupplevelse när som helst och var som helst. Rosalieve bastufilt är både prisvärd och lätt att använda, vilket gör den till ett perfekt val för dem som vill förbättra sitt välmående utan att lämna hemmet.

Pris, 4999 kr, just nu 3999 kr

Köp här: infraröd bastufilt

Avbetalt redan efter 9 gångers användning vs gå på salong

 


Rekommenderade blogginlägg från mig:

Lär dig mer om Lymfsystemet 

Så får du fart på Lympfsystemet 

Läs även om maskiner för att öka blodcirkulationen i kroppen

Så ökar du blodcirkulationen i fötterna 

 

Rekommenderad butik

Tips, Nord Hydrogen, Sveriges bästa Väteflaska

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *