Ge dig själv ett vitt leende

Visst är det trevligt att mötas av ett strålande, vitt leende? Du kan mycket enkelt själv ge dig ett sådant vitt leende genom att bleka dina tänder.

Tänder kan beroende av konsumtion av exempelvis kaffe, te och vin, eller nyttjande av nikotin från rökning eller snusning, tappa sin vita färg och istället bli gula och missfärgade. Andra saker som kan ge tänderna sämre färg är även ålder eller vissa mediciner. Som tur är har det aldrig varit enklare än nu att åtgärda detta. Metoderna att få vitare tänder är många det som är mest populärt, och även billigast, är att utföra tandblekning hemma på egen hand. Metoden är i princip densamma som om du låta en tandläkare genomföra behandlingen. Den enda skillnaden är nu att du själv genomför de olika momenten.

 

Så går tandblekningen till

Lite motsägelsefullt ska du besöka tandläkaren innan du börjar bleka tänderna på egen hand. Tandläkaren ser då till att alla dina tänder är hela och att du inte har någon tandsten innan du påbörjar behandlingarna. Det är också viktigt att tandköttet är friskt.

 

En sak att tänka på är att eventuella lagningar eller tandkronor inte bleks. Därför kan det vara bra att mellan de olika behandlingarna stämma av och jämföra färgen på tänderna med färgen på lagningarna, så att det inte kommer att skilja sig åt för mycket.

 

Sedan går det egentligen till på det sättet att den gel du använder dig av för att bleka dina tänder appliceras på tänderna. Då uppstår en kemisk process där blekmedlet tränger in i emaljen och tandbenet och samtidigt bryter det de partiklar som missfärgar tänderna. Gelen appliceras på tänderna genom att du först format en tandskena för dina tänder. Den tandskenan fylls med gelen och sedan använder du skenan en till två timmar per dag under behandlingsperioden. Vanligt är att det räcker med att behandlas under 3-4 dagar, men vid väldigt grova missfärgningar kan det behövas uppemot två veckors behandling för att nå önskat resultat.

 

Fördelar med att bleka tänderna hemma

De två största fördelarna med att bleka sina tänder på egen hand är priset och tiden du behöver ägna åt behandlingarna. Att bleka tänderna hos tandläkaren blir ofta väldigt dyrt i jämförelse med att köpa hem grejerna själv och utföra de olika momenten på egen hand. Dessutom slipper du sitta stilla i en tandläkarstol 1-2 timmar per tillfälle. Om du bleker hemma kan du göra det samtidigt som du sitter och tittar på TV eller kanske städar eller lagar mat. Du kan också välja att sätta på dig tandskenan med blekmedel när du ska sova.

 

Att tänka på gällande tandblekning

Även om det är både enkelt och billigt att bleka sina tänder är det några saker du bör tänka på innan du sätter igång. Till att börja med rekommenderas att du är 18 år för att bleka tänderna. Du ska inte heller bleka tänderna om du är gravid eller ammar. I dessa fall får du vänta till du inte ammar längre. Det är också viktigt att du kontrollerar så du inte är allergisk mot något av de ämnen som ingår i tandblekningsgelen.

 

Stort lycka till i jakten på ett vitt, bländande leende!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *