Bleka tänderna vs på tandklinik?

Att gå till tandläkaren och bleka tänderna brukar kosta en del, men vad skiljer sig åt mot en hemmablekning av tänderna vs gå till en tandklinik?

Vissa som vill bleka sina tänder upplever att det känns tryggare att göra det hos en tandläkare medan många väljer bleka tänderna hemma, speciellt i  dessa covid-tider. Men precis som hos tandläkaren så används det en tandblekningsgel som innehåller väteperoxid. Det finns givetvis några fördelen med bleka på tandklinik är om du använder dig av laser blekning för då går det fort, annars tar det ungefär lika lång tid att bleka med skenor för det gör du i ditt egna hem.

Däremot hos tandläkaren gör dom en formgjuten skena åt dig som du se sedan köpa tandblekningsgel och göra resten på egen hand hemma.

Många väljer att bleka tänderna hemma

Att göra sin egna tandblekning blir givetvis betydligt billigare då du gjuter din egna skena och därefter påbörjar din behandling. En viktigt sak är att du bör alltid checkat dina tänder för karies innan du påbörjar en tandblekning.

Vad kostar tandblekning? Dessa behandlingar kostar vanligtvis mellan 3 000 – 6 000 kronor på tandklinik men hemma kan du göra det för runt 500 kronor. Både vid tandblekning i hemmet och på kliniken är det viktigt att börja med en kontroll hos tandläkaren för att se att man inte har skadade tänder, gelen du får hem för att bleka hemma är den samma, det som skiljer sig åt främst är att du får inte formgjutna skenor och du får göra dina egna med ett enkelt kit hemma. Det är lätt och det har jag testat själv!

Hur vita tänder du får beror på olika faktorer!

Dina tändernas naturliga grundfärg, hur länge missfärgningarna har funnits där, blekmedlets kvalitet samt hur länge man låter det sitta i. Har man sedan tidigare lagningar på tänderna ska man vara medveten om att de aktiva ämnena i den gel som används inte kommer att verka på dem. Man kan alltså få skillnader i färgnyans på lagade och olagade tänder. För att slippa detta kan man först bleka sina tänder, och efteråt göra om de lagningar man har i samma nyans som tänderna.

För att hålla dina nya tänder vita längre undvik missfärgande mat så gott det går

Det kan till och med visa sig att de missfärgningar man har bara är av en ytlig typ, orsakade av exempelvis mat och dryck. I så fall kan det räcka med att tandhygienisten putsar bort dem, och ”riktig” tandblekning blir överflödig. Bäst i test tandblekning

 

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *