Kosttillskott med Mjölksyrabakterier

magens hälsa

Om magen mår bra så mår resten av kroppen bra, så sägs det och det det stämmer faktiskt! Hälsan är det viktigaste vi har och allt fler får sämre magkultur med åren. Du kanske håller med om att det är fler som säger sig ha IBS? Har du hört om mjölksyrabakterier?

Back in the days så användes mjölksyrabakterier för att syra mat, det var innan kylskåpet fanns. Själva syrningen förbättrade både smak, näringsvärde och hållbarhet hos känsliga matvaror.

Idag får vi inte oss så mycket mjölksyrabakterier

Mjölksyrabakterier är viktiga för att hålla magen i balans och eftersom vår mat idag inte innehåller tillräckligt så bör vi få i oss det på ett annat sätt. Jag ska läsa denna bok: Kimchi och Kombucha: Den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna, som jag köpte på ett event. Man lever längre mm. 

Mjölksyrabakterier

BioGaia Protectis är ett kosttillskott som innehåller mjölksyrabakterier för magen. Tuggtabletterna, med smak av citrus eller apelsin som passar hela familjen.  BioGaias innehåller patenterade mjölksyrabakterier och  forskning visar att Lactobacillus reuteri är en bakterie som har utvecklats tillsammans med människan genom evolutionen.

mjölksyretabeltter

Lactobacillus reuteri har visat positiv effekt i fler än 184 kliniska studier inom flera olika indikationsområden, framför allt inom maghälsa (2017).

Få får  i sig tillräckligt probiotiskt via maten

Tydligen är det så att du kan med en varierad näringsriktig och varierad kost kan gynna din bakteriefloran. Men för att du ska ha få i dig probiotika måste du äta en probiotiskt produkt. Äter du inte det behöver du tillsätta tillskott.

Marknaden är svår, många vill sälja probiotiska produkter och tjäna pengar

   Men för att bakterier ska kallas probiotika bör deras hälsoeffekter vara bevisade i kliniska studier. Du bör därför kika djupare på produkten du håller i din hand. Detta kan vara svårt som konsument. Det är som vitaminer, det finns vitaminer och vitaminer.

Vad är probiotika bra för?

Tarmen behöver må bra, om insidan inte mår bra kan vi få gasig mage, svårt tolerans för mjölk, förstoppning och stressmage. Jag var nyligen på en föreläsning om detta ämne, det är tydligen så att du kan känna att du mår bra. Vilket vi ofta gör men om vi börjar äta en probiotiskt kost så kan vi plötsligt känna att vi mår mycket bättre. Ett välmående som vi missat. Nu äter jag dessa tabletter för jag vet jag verkligen inte äter en sådan kost, det är ganska så intressant faktiskt. Hur mycket bättre kan jag börja må?

Pris: 229 kr

Antal: 60 st

Dosering: 1-2 tuggtabletter om dagen

Finns att köpa på Apoteket bland annat (länk)

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *