Vitaminbrist – vad händer i kroppen?

Vitaminbrist uppkommer när vi inte får i oss alla de vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att vi ska må bra. Vitaminbrist kan ge stora negativa följder på kroppen. Bristen av vitaminer och mineraler kan arta sig på många sätt.

Ibland kan man helt plötsligt märka av att man tappar mycket hår. Det kanske inte finns någon direkt logisk förklaring till det. Men en så liten sak som brist på en vitamin kan ge förödande följder på till exempel håret och naglarna. Kosten är så mycket viktigare än vad man kan tro i alla fall om man vill må sitt bästa jag. Man brukar säga att håret speglar kroppens insida.

Vitaminbrist symptom 

Ibland kan det vara svårt att märka att kroppen lider brist på någon vitamin. Vissa symptom kan märkas väldigt tydligt i kroppen när vi har vitaminbrist. Här nedan är några vanliga brister och de olika vitaminerna och på dess symptom vid brist i kroppen. 

 • Brist på B-vitamin symptom:
  Trötthet, yrsel, problem med balansen, depression, domningar och blodbrist
 • Brist på D-vitamin symptom:
  Trötthet, värk i kroppen, muskelsvaghet och problem med rörlighet
 • Brist på C-vitamin symptom:
  Återkommande förkylningar, näsblod, allergier, värk i kroppen och blödande tandkött.
 • Brist på A-vitamin symtom:
  Irritation och problem med ögonen, nattblindhet, nedsatt immunförsvar
 • Brist på Magnesium symptom:
  Sömnsvårigheter, domningar, trötthet, muskelkramper och nedsatt immunförsvar

Kosttillskott kan boosta kroppen med vitaminer 

Det kan vara bra att ta reda på orsaken till varför man exempelvis känner sig trött, hängig, tappar hår eller får sköra naglar.  Med hjälp av ett hemtest så kan du snabbt och säkert få svar på om du har någon brist i kroppen.Utefter detta svar kan du lättare få en överblick på din kropps brister och vad för vitaminer du behöver boosta kroppen med. Kom ihåg att kosttillskott INTE ska ersätta en näringsrik och allsidigt kost. Men ibland behöver kroppen en extra kick och då är kosttillskott superbra.

 

Olika hälsotester 

Trots pandemi måste samhället fortsätta att fungera därför har Gettested hittat en lösning där du ska kunna testa dig hemma, säkert och pålitligt. Många har i och med detta insett fördelen med att kunna testa för till exempel allergi, mineralbrist, Omega 3 & 6 fettsyratest och vitamin D-brist

hemifrån.  Fördelarna med hemtester är ju enorma, bara detta med att kunna testa sig hemma med hjälp av de redskap du behöver utan att belasta vården. Att kunna göra tester hemma på egen hand är inte bara bekvämt utan också prisvärt, tryggt och enkelt. 

Givetvis är det fortfarande viktigt att kontakta en läkare vid minsta osäkerhet. Du ska alltid ta hjälp av en professionell läkare om du behöver, detsamma gäller med tester. Är du det minsta osäker bör du komplettera tester hos en läkare. Detta för att utesluta allvarliga sjukdomar. 

 

Varför ska man välja Gettested? 

Gettested erbjuder ett stort utbud av relevanta hälsotester. Visionen med Gettested är att göra “dyra” tester tillgängliga för “vanliga människor” utan att tumma på kvaliteten. Genom samarbetet med ett ackrediterat laboratorium, programvaran och kunskap så kan Gettested på ett kostnadseffektivt sätt erbjuda hälsotester till de som verkligen behöver det.

Alla tester oavsett testmetod görs hemifrån och skickas därefter direkt till Gettesteds  ISO-certifierade labb. Resultaten skickas till den e-post du anger vid registreringen av ditt test-kit. Idag kan Gettested genomföra tester med 4 olika metoder; Blodprov, Saliv, Urin och Utandningstest.

 

Hur går ett hemtest till? 

Gettesteds hemtest tas via blod, urin, saliv eller utandning. Efter att du lagt din beställning skickas allt material som du behöver för att kunna ta testet. Ditt prov skickar du sedan labbet för analys med det förfrankerade kuvertet som du får hem i ditt test-kit. 

Reflektera lite över hur du äter och om du verkligen får i dig allt som behövs. Osäker? Testa dig med hjälp av Gettested hälsotest

 

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.