Varför är Spikmatta så bra?

Jag har en spikmatta och jag älskar den men undrade lite varför spikmatta är så bra att jag ville ta reda på det.

Innan vi går vidare till fördelarna med spikmattan, låt oss först titta på vad en spikmatta faktiskt är. En spikmatta består av en plastmatta med små spikar som sticker ut från ytan. Dessa spikar är gjorda av plast eller metall och är av olika längder och tjocklekar. Spikmattan används genom att man ligger eller står på den och låter spikarna trycka mot kroppen.

Fördelar med spikmatta

Nu när vi vet vad en spikmatta är, låt oss titta på varför den anses vara så bra.

Löser upp muskelspänningar

Spikmattan sägs vara mycket effektiv för att lindra muskelspänningar i kroppen. Genom att trycka på spikarna påverkas kroppens nervsystem och blodcirkulationen ökar vilket kan lindra spänningar och smärta.

Förbättrar sömnkvaliteten

En annan fördel med spikmattan är att den kan förbättra sömnkvaliteten. Genom att använda spikmattan en stund innan man går och lägger sig, sägs det att man kan slappna av bättre och sova mer djupt.

Ökar energinivåerna

Spikmattan sägs också kunna öka energinivåerna i kroppen. Genom att stimulera kroppens nervsystem ökar blodcirkulationen vilket kan ge en ökad känsla av energi och välbefinnande.

Minskar stress och ångest

En annan fördel med spikmattan är att den kan minska stress och ångest i kroppen. Genom att använda spikmattan kan man slappna av och minska spänningar i kroppen vilket kan bidra till att minska stress och ångest.

Förbättrar blodcirkulationen

Spikmattan kan också förbättra blodcirkulationen i kroppen. Genom att stimulera kroppens nervsystem ökar blodflödet vilket kan leda till ökad syretillförsel till musklerna och ökad vävnadsreparation.

Förbättrar hudens utseende

En annan fördel med spikmattan är att den kan förbättra hudens utseende. Genom att öka blodcirkulationen i kroppen kan spikmattan bidra till en ökad produktion av kollagen vilket kan göra huden mer elastisk och ge en mer ungdomlig look.

Köp din matta

Rabattkod 

Shoppasmartare får du 20 % rabatt

Slutligen, vänner brukar skratta ibland när jag säger att jag använder spikmatta som en gång var året julklapp, men alltså det är så bra och avkopplande. Jag har även en spikmatta kudde för nacken! Jag samlar på olika saker för min hälsa, det är rogivande.

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.