Uppskattar man massage kan man utbilda sig till massör

När man funderar över vad man bör arbeta med i livet säger jag att man ska arbeta med sådant man tycker är roligt. Jag har insett att jag tycker om skönhet och kommer därför öppna en webbshop inom det. Utöver det älskar jag att gå på olika skönhetsbehandlingar som massage, spa, ansiktsbehandlingar och utvärdera och berätta för er. Tyvärr är mitt liv lika lyxigt som en jag följer på Youtube som ägnar varje söndag att gå på spa.

Jag lite sugen på att samla ihop tjejgänget och åka på en hälsoretreat till värmen, närmare bestämt Grand canaria med Welltours. Tänk att vara där en vecka och äta nyttig mat, gå power walk vid havet och varva med skönhetsbehandlingar.

En annan verksamhet företaget driver kombinationen med hälsoretreatet ärd river är massageochspaskolan.se  där dom erbjuder massageutbildning  som är intensivkurser där du kan bli diplomerad massör, diplomerad idrottsmassör, diplomerad Spaterapeut.

Det bästa är att det sker utbildningarna sker i värmen bort från kalla Sverige. Det börjar tidigt på morgonen innan värmen kommer på riktigt och sedan har man resten av dagen till att självstudera, sola och annat roligt. Skolan kan även ordna boende åt dig med endast 5 minuter gångavstånd.  Är det så att man skulle vilja stanna kvar och arbeta på resorten så finns det möjligheten i mån av plats. Hur bra som helst skulle jag säga!

  • Skolan drivs på svenska och det många  svenska- och norska elever på deras kurser.
  • Tar ca 8 dagar.
  • Ser man på prisbilden är det halva priset på att utbilda sig där vs i Sverige och då får man på köpet komma bort på en semester. Ingen vardag som tar plats, allt fokus på utbildningen. Det gör att man verkligen får valuta för tiden man lägger och kan komma hem och börja arbeta direkt.

Just massage yrket är väldigt flexibelt, här kan man få arbete över hela världen. Man kan arbeta från allt från lyxhotell, yachter, till öppna egen salong eller från hemmet.

Något som kommer bli stort i Sverige är ambulerande massör, där man kan beställa hem en massage till sitt hem. Finns det något skönare att få en massage precis innan man ska sova? Man sover otroligt gott då!

Att komma igång med en massageverksamhet 

Att hitta kunder är enkelt, känner du till Bokadirekt? Där söker jag ständigt på skönhetsbehandlingar och då får man upp salonger, massörer mm i närheten. Det innebär att man behöver endast ha en F-skattsedel för att komma igång och driva verksamhet och så kommer kunderna trilla in via bokningssystemet. Det är det systemet som förmedlar flest klienter i Sverige och dom tar en liten provision. Det är vad jag upplevt seriösa aktörer där.

För att bli extra uppskattad som massör ska man helst erbjuda det lilla extra: fräscha lokaler, vara uppklädd professionellt, hög hygien, hålla tider, massera lika bra på alla sidor på kroppen och låta kunden njuta av sin massage. Att lasta över sin problem och tala med kunden om saker som inte rör massage är inget jag personligen uppskattar. Aromaterapi tycker jag är trevligt och det finns massor av härliga massageoljor som du kan ha som en olje-meny för dina kunder.

 

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.