Snygga allergivänliga modesmycken

Jag är dessvärre känslig för nickel som så många andra och det gör att jag ofta får problem. Jag har örhängen från designer, Tory burch, Marc jacobs som man kan tro ska fungera men icke. Så därför har jag valt att investera i örhängen jag vet är nickelfria. Rostfritt stål, titan är därför utmärkt alternativ till mer billigare örhängen som inte gör hål i plånboken. För när det gäller smycken vill jag gärna känna mig trendigt och allt behöver verkligen inte vara äkta guld. Däremot gärna guldpläterat väldigt bra för då håller smyckena sig fina länge. Du kanske har hört uttrycket pris per användning? 

Allergi kan uppstå med tiden för nickel

Känslig hud lättare få eksem efter kontakt med ämnen som framkallar allergi eller som gör huden irriterad. Allergin utvecklas oftast av att huden kommer i kontakt med nickel under en längre tid. Det är vanligt att få allergi efter att ha tagit hål i öronen. Försök att undvika sådana smycken i din vardag smycken, visst någon gång till fest funkar men onödigt utsätta dig för det på daglig basis. 

Stål smycken och pläterade smycken håller längre 

Oftast känner jag att det är för dyrt att köpa smycken i guld och silver som är trendiga och då är pläterade smycket är mycket bättre alternativ till det. Vanliga bijouterier är verkligen inte värt pengar att slösa på det känns nästan som engångs smycken. Och jag läste precis en guide om saker du inte bör spendera pengar på var bland annat, flaska på vatten, böcker, lotter, köpa mat man kastar, äta på vägen på olika mackar, färdigskuren mat, miniförpackningar av saker. Det finns mycket saker där ute som kostar onödigt dyrt. Däremot så kan smycken med guldplätering tappa sin färg med tiden då det är just pläterat. Så man bör ta av dom vid bad, inte lägga parfym och bodylotion på dom och utmana ödet. Men det går verkligen inte jämföras med billiga guldsmycken från Hm som ändrar färg så fort men börjat använda dom, lämnar gröna märken på fingrarna i hålen i öronen osv. 

Smycken av bättre kvalité kan man putsa rena med en trasa och smycken tenderar faktiskt att bli smutsiga. Det vet jag som arbetat i en smyckesbutik. Det samlas massor av smuts mellan stenarna i kedjorna och så vidare och behöver rengöras ibland. Oftast räcker det med att rengöra smyckena med ljummet vatten och putsa dem med en handduk för att de ska bli rena och återfå sin glans.

https://www.instagram.com/p/CbN1nsMAeg8/

Därför tycker jag det är värt att investera i fina smycken som håller över tid och det finner du mycket av hos E of Sweden. Som kvinna tycker jag att man behöver en smyckes garderob, ett par halsband i olika färger. Sen några ringar i olika färger, några örhängen i olika stilar. Har men exempelvis en vit skjorta tycker jag det går väldigt väl med guldsmycken och är man solbränd syns silversmycken extra fint. 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *