Hälsa

Gott ekologiskt te online

Nu sitter jag med ett gott ekologiskt te som jag handlat online hos London Tea Exchange. Jag försöker dra ner på koffeinet och öka på antioxidanterna. Något som som faktiskt har stora hälsofördelar för oss människor.

Vanligt te vs ekologiskt premium te

Det finns te och så finns det te, vet inte om du känner till skillnaden mellan billigt och dyrt te? Det är faktiskt större skillnad än man kan tro. Vanligt te som du finner  i mataffären i tepåsar är oftast det typ av te som odlas på flat mark och där de flesta blad på plantan plockas och blir te. Ibland kan det råda ganska stränga odlingsförhållande i dessa dalar vs mot exklusivt premium te som växer på höga berg. Att teplantorna som odlas på flat mark ibland står i vatten, eller har brist på vatten samt oftast inte ekologiskt odlade är ganska så vanligt. Ibland kan det teerna odlas ekologiskt dock,  viktigt är att ha i åtanke att marken sedan innan kan varit hårt besprutat i många år. Det tar några år, oms ens möjligt att omvandla en åker till ekologiskt odling. Tyvärr inte helt insatt i det ännu, men blir lite nyfiken.

Det är väldigt på ropet att dricka ekologiskt te och tänka hållbarhet, det man kan utläsa på London Tea Exchanges hemsida är att alla teer odlas på minst 1200 meter över havet på höga berg där klimatet är lite kallare. Just te som växer på friskare luft och omgivning utan besprutningsmedel får mer smak. Varför teet är av “premium kvalité” handlar även till stor del att endast de 3 översta bladen plockas på teplantan.

Det är även väldigt intressant att alla teer kommer från samma teplanta, men att det är tillverkningsprocessen som avgör vilken typ av te det blir, grönt, svart, vitt, Oolong te osv. Det är väldigt intressant skulle jag säga!

Personligen dricker jag mest grönt te eller frukt te, jag älskar frukt te för det är koffeinfritt och smakar lite som varm saft. Mums! Det blir en rejäl ökad konsumtion av te för min del när det är kallare väder, det är så mysigt att kombinera hemma spa med en kopp te. Det blir lite som japanskt spa med mina sheet mask. Mycket inom den Koreanska skönhetsrutinen bygger på att man ska ta sig tid för att koppla av och göra dom 9-steg skönhetsrutin och att kombinera det med en kopp te, bok och k-beauty är helt perfekt.

Vilken te tycker du mest om?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *