Gott ekologiskt te online

Nu sitter jag med ett gott ekologiskt te som jag handlat online. Det finns te och så finns det te, vet inte om du känner till skillnaden mellan billigt och dyrt te?

Det är faktiskt större skillnad än man kan tro på te. Vanligt te som du finner  i mataffären i tepåsar är oftast det typ av te som odlas på flat mark och där de flesta blad på plantan plockas och blir te. Ibland kan det råda ganska stränga odlingsförhållande i dessa dalar vs mot exklusivt premium te som växer på höga berg. Att teplantorna som odlas på flat mark ibland står i vatten, eller har brist på vatten samt oftast inte ekologiskt odlade är ganska så vanligt. Ibland kan det teerna odlas ekologiskt dock,  viktigt är att ha i åtanke att marken sedan innan kan varit hårt besprutat i många år. Det tar några år, oms ens möjligt att omvandla en åker till ekologiskt odling.

Det är även väldigt intressant att alla teer kommer från samma teplanta, men att det är tillverkningsprocessen som avgör vilken typ av te det blir, grönt, svart, vitt, Oolong te osv. Det är väldigt intressant skulle jag säga.

 

Vilken te tycker du mest om?

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.