Att äga en hund medför ofta mer daglig motion

Samarbete med hundförsakring.se

Om man har äger en hund så är motion något man aldrig kommer undan. En hund behöver likt dig, få sin dagliga motion. Jag kan tänka mig att många finner det ganska tråkigt att gå ut och gå ensam och om dom haft sällskap med en hund så hade dom kanske kommit ut mer i spåret. För faktum är att vi människor mår bäst om vi får röra på oss minst 20 minuter om dagen. 

Jag brukar alltid se till att röra mig 20 minuter om dagen, men jag kan faktiskt erkänna att jag vissa dagar knappt rör mig och så rör jag mig vissa 1 timme. Men jag har som en rutin att försöka röra mig och vore trevligt att komma upp i 12 000 steg om dagen.


Vill man skaffa hund behöver man välja en ras som passar ens egna behov av motion. Köper man exempelvis en Chiuaua hund, så orkar dom många gånger inte att gå i en timme och när det är snö ute så försvinner dom i drivorna. Nyligen när jag talade med en vän så berättade hon att hon som ung var aktiv med ridning och hade hund i familjen att det nu när hon är äldre bidrar till att hon tycker om att vara ute med i naturen.


Nu ska jag inte skaffa hund exakt idag men jag skulle vilja ha en, en sak som jag vet är viktigt är att ha en bra hundförsäkringJag brukar istället vara hundvakt en hel del åt mina vänners hundar och då brukar jag vi runt Djurgården som tar drygt en timme. Jag upplever att det är roligare att gå ut och gå när man har en hund med sig om man går själv.

Däremot är baksidan att man inte kan gå och handla i mataffären direkt efter utan måste hem och lämna hunden. Samt att med hund då kan man behöva stanna upp för låta sin hund hälsa på andras hundar och stå och små snacka med andra hundägare. Du små snackar aldrig så mycket som när du är ute och går med en hund och jag är en person som har lätt för snacka så hade jag en hund hade jag säkert varit den som stod kvar i hundrastgården bara för att få prata av mig och troligtvis blivit en grej att gå dit med en kaffe för väldigt gemytligt har jag sett på kvällarna gräsplätten på Karlaplan. Men det känns som fördelarna är fler än nackdelarna med att ha hund överväger, för man känner sig aldrig så älskad som när man har en hund och det finns alltid anledning till att köpa hem nya tillbehör. Hundar blir verkligen som ens lilla bebis!

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.