Köpa möbler på loppisar, fixa, sälja för extra inkomst

Samarbete med Speedheter.se

Jag har sett en hel del på Tiktok där människor köper billiga möbler på Blocket, Facebook marketplace och rustar upp och målar för att sedan sälja fint. Faktum är att jag själv har handlat en hel del på Marketplace här nyligen och är riktigt nöjd. Nu har jag fått tag på möbler som är som gott som nya, men nu ska jag börja kika på mer DIY objekt.

 

Enkel färgborttagning med IR-lampa - Speedheater.com

Jag skulle vilja få tag på en äldre byrå och fixa till, ta bort all gammal färg och måla nytt. Det är väldigt mycket enklare att få bort färg med en Speedheater än att skrapa eller använda sig av kemikalier för färgborttagning. Man skadar inte heller träet under, vilket är viktigt om man vill få ett bra jämt resultat och speciellt om man ska måla om antika möbler som man inte vill höja värdet på, det är nämligen så att  om du målar direkt på en gammal färg som har flagnat håller det inte särskilt länge och framförallt så blir slutresultatet inte särskilt snyggt. En Speedheater fungerar så att den mjukgörs all färglager inom loppet av bara några sekunder det är det snabbaste sättet får bort gammal färg. Temperaturen är mycket lägre med IR om man jämför mot en värmepistol som dessutom är jättevarm, luktar äckligt av gammal färg och vissa äldre färger är dessutom giftiga. 

Tom Johnson's Antique Furniture Restoration Shop, 56% OFF | www.bculinarylab.com

Återbruk kan verkligen bli lönsamt eller en rolig hobby. Det går att få tag på möbler helt gratis med som bortskänkes med. Här kan man behöva vara lite handy för att byta ut det skruvar som sitter lösa eller dörrar som inte hänger som dom ska. tt ge gamla möbler en ny chans så att de passar in dagens hem tycker jag är ett fint sätt att återanvända och spara på jordens resurser. Gamla möbler är också ofta ett rent hantverk, många i massivt trä, och det är kul att ge ett ibland 100-årigt skåp nytt liv.

 

Ska man måla om luckor är det bra att planmåla dom, så slipper du riskera att färgen rinner. Ett bra och snabbt målartips är att köpa en färgspruta på exempelvis Jula. För det behöver man blanda ut färgen lite så att den blir mer tunnare.

Jag har sett att det finns typ en silikon grej man lägger på så att man slipper tejpa fönster när man ska måla om exempelvis ett vitrinskåp. När man målat klart kan man dra av det enkelt, men nu vet jag tyvärr inte vad det heter men det kan du fråga om där du köper målarfärg.

Ofta är det ju inte möblerna som blir omoderna utan det är ofta färgkulören.

Det kommer ständigt nya trendiga färger som vi vill styla våra hem med. Något som jag tycker är oerhört snyggt är att måla en byrå och hyllor i samma färger som väggen, liksom i ton i ton. Det ger en exklusiv känsla till hemmet. 

Många guider om heter: Måla möbler – steg för steg, är enligt mig förlegade och berättar inte hur du smart och effektivt kan måla om möblerna.  Även att “platsbygga” in möbler med lister och skåp som går upp till taker känns mer påkostad.  Ett annat bra knep är att köpa hem nya knoppar och handtag när du är igång och renoverar i ditt hem. Bort med standard och fram med mässing!

Har du tankar på att renover en gammal möbel?

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *