Energi och elektroniska skönhetsprylar

Samarbete med Götaenergi

 

Hur ofta låter du ditt hår självtorka om sanningen ska fram? Faktum är att jag undviker i största mån även om jag borde låta håret självtorka för att det är mer skonsamt för håret, men jag uppskattar volymen en föning ger mig.

Efter jag fönat håret så plattar jag det gärna håret eller lockar det och därefter rengör tänderna med elektriska tandborste och ansiktet rengör jag med min rengöringsmaskin som är uppladdningsbar. Det hade varit aningen svårt att driva dessa maskiner om jag var strömlös.

Nu behöver jag dock inte fundera inte ha tillgång till el i mitt hem, utan jag kan samla på mig mer tekniska skönhetsprylar som kan förenkla min vardag. Näst på tur står en luft rengöringsmaskin och en juicepress och en effektiv dammsugare.

När jag väl investerar i teknik så brukar jag satsa på köpa kvalitét, då jag gärna har mina saker i flera år innan jag återvinner dom.

Det känns mer hållbart då jag exempelvis kan föna håret på halva tiden. Numera är det mesta lågenergi och går att reglera styrka med, plus att jag tycker om premium produkter.  

El är en förbrukningsvara och jag tänker inte så mycket på det. Så länge det är ett seriöst elbolag och att jag har ett Billigt elavtal så är jag nöjd.

Jag tror i slutändan att det viktiga är att försöka kasta saker i källsorteringen och vårda och skydda dina prylar så att de inte blir slit- och slängprodukter. En lång livslängd för en elektronikpryl gör att vi behöver köpa färre nya. Jag brukar regelbundet rengöra mina prylar med städservetter och då blir dom som nya. Plattången och hårfön förvarar jag i en låda där sladden inte böjs på en handduk för att inte bli repiga. 

Jag läste att svensken har i genomsnitt åtta oanvända elprylar i byrålådan, detta trots att det bästa för miljön vore att återvinna produkterna. Jag tror att det skulle behöva förenklas hur vi återvinner då det blir inte så enkelt åka till tippen om man inte har tillgång till bil, jag minns hur enkelt det var när måndagar kom upphämtning av glas utanför porten. Mer sådan tror jag skulle bidra till att vi återvinner mer!

Faktum är större elektronikbutiker som är skyldiga att ta emot kasserade elprodukter!

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.