Så Ökar Du Blodcirkulationen i Kroppen: En Guide

Innehåller adlinks

En god blodcirkulation är grundläggande för övergripande hälsa och välbefinnande. Genom att förbättra blodflödet kan du öka syre- och näringsförsörjningen till kroppens celler samt underlätta elimineringen av avfallsprodukter. Jag vill även flika in att jag för ett tag sedan hade dålig blodcirkulation efter att jag opererat mig och jag kände mig svimfärdig och hade lågt blodtryck, det var bland det jobbigaste jag någonsin upplevt i mitt liv måste jag säga och jag vill aldrig hamna där igen.

Här är en omfattande guide för att främja och öka blodcirkulationen i kroppen.

1. Regelbunden Motion:

 • Inkludera regelbunden träning i din rutin. Cardio-övningar som promenader, löpning eller simning stimulerar hjärtat och ökar blodcirkulationen. Styrketräning förbättrar också cirkulationen genom att stödja muskelhälsa.

2. Aktiv Livsstil:

 • Undvik långvarigt sittande. Stå upp, sträck på dig och rör på dig regelbundet. En aktiv livsstil främjar blodcirkulationen och minskar risken för trånga blodkärl.

3. Hälsosam Kost:

 • Ät en balanserad kost rik på antioxidanter och antiinflammatoriska livsmedel. Frukt, grönsaker, fullkorn och fet fisk är exempel på mat som stöder blodcirkulationen.

4. Hydrering:

 • Drick tillräckligt med vatten varje dag. Vatten underlättar blodcirkulationen och hjälper till att hålla blodet i en bra viskositet.

5. Massage:

 • Regelbundna massagebehandlingar kan öka blodcirkulationen genom att främja avslappning och minska spänningar i musklerna. Exempelvis Lympfmassage 

6. Kallvattentvätt:

 • Avsluta dina duschar med kallt vatten. Kallt vatten stimulerar blodcirkulationen och kan förbättra tonen i blodkärlen. Läs om hydroterapi
 • 7. Elevation av Benen:

  Lägg upp benen när du vilar. Detta underlättar återflödet av blod från benen till hjärtat och kan minska svullnad.

8. Rätt klädsel:

 • Undvik för trånga kläder som kan begränsa blodcirkulationen. Satsa på löst sittande kläder, särskilt runt handleder och anklar. Du kan även använda kompressionsstrumpor, extra viktigt när du flyger med.

9. Djupandningsövningar:

 • Praktisera djupandningsövningar för att förbättra syresättningen av blodet och lugna det autonoma nervsystemet.

10. Antioxidantrika Livsmedel

11. Rökstopp

12. Värmeterapi

Tex med en varm Infra madrass

13. Yoga och Stretching

14. Viktkontroll

15. Regelbundna Hälsokontroller

16. Torrborsting

Borsta huden med en teknik som heter ”Torrborstning

Genom att integrera dessa enkla steg i din dagliga rutin kan du främja en hälsosam blodcirkulation och stärka din kropp för optimal välbefinnande. Kom ihåg att konsultera en sjukvårdspersonal om du har specifika hälsobekymmer eller tvivel. Ta hand om ditt hjärta och din kropp kommer att tacka dig.

Rekommenderade blogginlägg från mig:

Lär dig mer om Lymfsystemet 

Så får du fart på Lympfsystemet 

Läs även om maskiner för att öka blodcirkulationen i kroppen

Så ökar du blodcirkulationen i fötterna 

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *