Så får du igång lymfsystemet – En omfattande guide

celluliter-och-d…saker-behandling/

Innehåller adlinks

Lymfsystemet är en avgörande del av kroppens immunförsvar och avgiftningsprocess. Att hålla detta system i god form är viktigt för övergripande hälsa och välbefinnande. Jag har blivit mycket intresserad av ämnet efter ha insett hur viktigt detta är och när jag faktiskt börjat praktisera är det som alla mina problem börjat försvunnit. Många centimeter runt magen är borta, jag är sällan sjuk och då var jag sjukt jämt förut och jag mår allmänt bättre. Så i detta blogginlägg tänkte jag berätta hur kan du optimera och ge fart åt ditt lymfsystem!

Hur får man fart på lymfsystemet gudie

1. Dagligt Vattenintag:

 • Enkelt men effektivt. Drick tillräckligt med vatten varje dag. Vatten fungerar som en naturlig spolning och hjälper till att skölja bort toxiner från kroppen, vilket underlättar för det lymfatiska systemet.

2. Lymfmassage:

 • Utför regelbundet lymfmassage. Använd mjuka, cirkulära rörelser för att stimulera lymfatisk cirkulation. Fokusera på områden med lymfkörtlar, som halsen, armhålorna och ljumskarna.

3. Torrborstning av Huden:

 • En annan effektiv metod är torrborstning av huden. Använd en mjuk borste och gör cirkulära rörelser mot hjärtat före duschen. Detta kan öka blodcirkulationen och stödja lymfatisk dränering.

4. Regelbunden Motion:

 • Inkludera regelbunden motion i din rutin. Aktivitet som promenader, simning och yoga stimulerar lymfflödet och främjar en sund lymfatisk funktion.

5. Djupandningsövningar:

 • Praktisera djupandningsövningar. Djupandning stöder syresättning av kroppen och hjälper lymfsystemet att göra sitt jobb mer effektivt.

6. Hälsosam Kost:

 • Ät en balanserad kost rik på färska frukter, grönsaker och fullkorn. Minska intaget av bearbetade livsmedel och undvik överdriven konsumtion av socker och mättat fett.

7. Lymfdränerande Livsmedel:

 • Inkludera livsmedel med naturliga lymfdränerande egenskaper, såsom citron, ingefära, gurkmeja och gröna bladgrönsaker, i din kost.

8. Undvik Långvarigt Sittande:

 • Rör på dig regelbundet och undvik långvarigt sittande. Periodiska stretchövningar hjälper till att hålla lymfflödet i rörelse.

9. Hydroterapi:

 • Använd varm-kall hydroterapi genom att växla mellan varma och kalla duschar. Detta kan stimulera cirkulationen och öka lymfatisk dränering.

10. Minska Stress: – Stress kan påverka lymfsystemet negativt. Använd avslappningstekniker som meditation och yoga för att minska stressnivåerna.

11. Carbox therapy  

12. Rolla kroppen på IR rollmaskiner

Hur vet man att man fått igång lymfsystemet?

Att veta om du har fått igång lymfsystemet kan innebära att vara uppmärksam på kroppens signaler och förändringar. Här är några tecken som kan indikera en aktiv och hälsosam lymfatisk funktion:

 1. Ökad Energi:
  • Om du märker en ökning av din energinivå kan det indikera att din lymfatiska dränering förbättras. En effektivt fungerande lymfsystem bidrar till att avlägsna toxiner och avfallsprodukter från kroppen, vilket kan resultera i ökad vitalitet.
 2. Minskad Svullnad:
  • Minskad svullnad, särskilt runt anklar, fingrar och ansikte, kan vara ett tecken på förbättrad lymfatisk dränering. En aktivt arbetande lymfsystem hjälper till att eliminera överflödig vätska från vävnaderna.
 3. Bättre Hudhälsa:
  • Förbättringar i hudens utseende, som en jämnare ton och minskade utslag eller rodnad, kan vara resultatet av en bättre lymfatisk cirkulation och avlägsnande av toxiner.
 4. Ökad Rörlighet:
  • Om du upplever en ökad rörlighet och minskad stelhet i leder och muskler kan det vara kopplat till förbättringar i lymfatisk funktion. Lymfsystemet hjälper till att eliminera inflammation och avfallsprodukter från vävnaderna.
 5. Förbättrad Matsmältning:
  • Ett hälsosamt lymfsystem stöder även matsmältningssystemet. Om du märker en förbättring i matsmältningsprocessen, som minskad uppblåsthet eller förstoppning, kan det vara en indikation på att lymfsystemet fungerar bra.
 6. Minskad Trötthet:
  • Om du känner dig mindre trött och mer alert kan det vara ett tecken på att din kropp effektivt eliminerar avfallsprodukter och toxiner genom det lymfatiska systemet.
 7. Förbättrad Immunfunktion:
  • Eftersom lymfsystemet är en viktig del av immunförsvaret kan en starkare immunfunktion vara ett tecken på att lymfsystemet är aktivt och effektivt.
 8. Förändringar i Urinfärg:
  • En förändring i urinfärg, där urinen blir ljusare och mer genomskinlig, kan indikera en förbättring i vätskebalansen och lymfatisk dränering.

Var tömmer sig lymfan?

Lymfan, som är en klar vätska som transporterar näringsämnen och avfall från kroppens celler, tömmer sig i blodomloppet. Detta sker genom större lymfkärl som slutligen ansluter till två stora vener i övre delen av bröstet, närmare hjärtat. Dessa vener kallas vänstra subklavikulära venen och högra subklavikulära venen.

Mer specifikt dräneras lymfan från de olika delarna av kroppen genom olika lymfkärl. Lymfkärlen för huvudet och halsen tömmer sig i de övre delarna av de två subklavikulära venerna. Lymfan från armarna tömmer sig i den övre delen av vänstra subklavikulära venen, medan lymfan från benen tömmer sig i de djupa ljumskvenerna.

Torrborste

Köp borsten här

Maskiner för att öka blodcirkulationen i kroppen
Få 20 % rabatt på nedan maskiner med, kod ”shoppasmartare”.

 • Använd en fotmassageapparat eller massera fötterna själv med hjälp av en mjuk boll eller rullande pinne. Allra bäst är en Cirkulationstrimmare som ska vara väldigt bra.
 • En vibrationsplatta fungerar genom att den vibrerar i en snabb frekvens som påverkar musklerna i kroppen. Genom att stimulera blodcirkulationen i hela kroppen.
 • En Chi-maskin 
 • TENS maskin  
Sammanfattningsvis, att ge fart åt ditt lymfsystem kräver konsekvent och hälsosamma vanor. Genom att inkludera dessa enkla steg i din dagliga rutin kan du främja ett effektivt lymfflöde och stärka ditt immunförsvar. Tänk på att konsultera en sjukvårdspersonal om du har specifika hälsobekymmer eller tvivel. Ge din kropp det stöd den förtjänar för optimal hälsa.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *