Esse-event: Hudvårdens Framtid

Nyligen var jag och några vänner från skönhetsbranschen på ett riktigt trevligt event med Esse Sverige på Clarion hotell vid Skanstull högt upp i deras stora svit på två våningar med jacuzzi. Här fick vi  träffa kunniga experter på Hudens Mikrobiom direkt från Sydafrika och HQ Esse representant och klämma och känna på ett urval av produkter från Esse samt ta del av goda tilltugg.

Vi fick veta att Esse är hudvårdsmärke i framkant och att dom kontinuerligt forskar kring hur vi på bäst sätt kan återställa hudens mikroflora genom grön kemi och ekologisk bioteknik. 

Efter vi minglat fick vi som tagit med oss badkläder och ta med våra goodiebags för att sedan ta hissen ned Elements Spa och där fick morgonrockar, tofflor och fick vi en personligt anpassad Sparitual från Esse på en träbricka som vi själva utför en sparitual på oss själva. Så mysigt!

Min Sparitual från Esse

 

Esse sparitual kan du göra hemma

Personligen så älskar jag att söndagsspa och alla dessa produkter var fantastiska. Dom doftar lagomt och man märker att dom fungerar. Vi hade på oss Clay Mask från Esse när vi badade för att låta den verka. Till skillnad från många andra masker av lera så är denna ingen mask som torkar och stramar huden så att det kliar, den innehåller Kaolin- och Bentonitlera avlägsnar försiktigt orenheter. Masken är en riktig storsäljare och jag förstår verkligen det, behöver du en lermask testa denna säger jag bara. Det blev liksom pricken över i:et att göra denna ritual. Efter vi duschat och så smörjde vi in våra ansikten med ännu mera Esse och våra hudar tackade oss. Vilket glow! 

 

Varför Esse?

Använder sig av ekologisk bioteknik för att återställa hudens biologiska mångfald. Probiotika och ekologisk prebiotika hjälper till att bibehålla balansen.  

Här är urval från Goodiebagen, ett startkit som räcker i 30 dagar för att kunna skapa oss en ny hudvårdsrutin. Jag har sedan eventet använt mig av dessa produkter och jag har en serie för känslig hud. Jag måste redan nu säga att min hud känns mer återfuktad, det är faktiskt första gången jag använt en serie för huden i ansiktet som är ekologiskt.

Esses hudvård innehåller probiotika som bromsar åldrande 

Det enda jag tidigare provat är en sheet mask med probiotika och wow säger jag, bara en användning och känslan satt kvar i flera dagar. Probiotika i hudvård kanske inte är något man tänker på i första taget med men du nyfiken veta mer så kan du läsa här: varför probiotika i hudvård 

Men kort gott kan man säga probiotika matar våra goda mikrober och gynnar hudens biologiska mångfald. Detta kommer resultera i att vi saktar ner hudens åldrandeprocess och minskar uppkomsten av känslig hud. Vem vill inte bromsa åldrandet i huden? Jo tack säger jag, jag kommer framöver berätta lite mer ingående om produkterna och visa före och efterbilder på min hud. 

Om du är sugen att testa Esse så varför inte boka in dig på en professionell ansiktsbehandling Esse salongsprodukter.. Det har jag gjort det en gång (tyvärr finns inte den salongen kvar så kan inte rekommendera) och den ansiktsbehandlingen var fantastisk, alla serum, lukterna så avslappnande och jag kombinerade rengöring och med en kemisk peeling som är ett måste för mig att gå på mer jämna mellanrum. Här finner du återförsäljare för Esse och salonger

Tack Patrik Bergfeldt för inbjudan, så mysigt och lyckat event!

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.