PETA, motto delvis lyder “djuren är inte våra att experimentera på

Information om PETAS arbete September 2021

PETA och en samling hängivna djurrättsgrupper och kosmetikföretag har inlett ett europeiskt medborgarinitiativ med målet att samla en miljon underskrifter för att skydda EU:s förbud mot djurtester inom kosmetika. Initiativet är en respons på europeiska kemikaliemyndigheten och EU-Kommissionens policy som kräver att ingredienser som anses vara säkra efter en lång användningshistorik ska testas om på djur. Se PETA:s uttalande nedan:

Trots förbudet mot att sälja och marknadsföra djurtestad kosmetika lider tusentals djur på laboratorier över hela EU – för produkter som tvål och läppstift. Europeiska kemikaliemyndigheten och EU-kommissionen går runt förbudet och lurar konsumenter att tro att de köper produkter fria från djurförsök medan känsliga kaniner, möss, råttor och andra djur fortsätter utsättas för hänsynslösa och skrämmande tester som hade kunnat undvikas.

Med det europeiska medborgarinitiativet Save Cruelty Free Cosmetics görs nu försök att laga det som förstörts och bygga upp en värld fri från djurtester. Vi vet att det går att genomföra och att det är vad konsumenterna vill. En hel armé av engagerade människor står nu upp och kräver att EU håller sig till sitt löfte om att sätta stopp för att testa kosmetika på djur.

PETA, vars motto delvis lyder “djuren är inte våra att experimentera på” uppmärksammar att medborgarinitiativet kan göra det möjligt att rädda miljoner av kännande varelser och modernisera forskningen. Det tar också hänsyn till de 70 % av EU-invånarna som önskar se ett slut på djurens lidande i laboratorier.

Mer information om medborgarinitiativet och EU:s nuvarande bestämmelser kring djurtester inom kosmetika hittar du här

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *