Samarbete med payup.se

Ibland kan man behöva förbättra sin ekonomiska situation i livet. Kanske man har en del olika lån som inte kan tyckas mycket för världen men när man summerat alla kostnader i ett excel dokument kan visa sig kosta dig väldigt mycket pengar. Pengar som du istället kan använda för att betala av lån vs betala dyra räntor.

Det viktigaste när man vill få en bättre ekonomi är att veta vilka utgifter man har och vilka utgifter man kan spara in på. När man rannsakar sig själv är det troligt att du kommer se många onödiga utgifter du har. Personligen vet jag att alla gånger jag går och småhandlar i affären är det som kostar mig mycket pengar. Det är intressant att se hur mycket utgifter det faktiskt kan vara. Det är inget att skämmas över hur man spenderat, genom att få bättre koll kan man rannsaka sig själv.

Jag har slutat slösa så mycket och börjat tänka att jag hellre vill uppleva mer saker i mitt liv än att ha onödigt med saker i mitt hem. Jag har numera ett mer minimalistisk tänk i mitt liv där jag hellre använder det jag har och lägger mer tid på att köpa det jag verkligen vill ha. Många gånger när vi övershoppar är för att vi har ingen tanke bakom våra köp, det finns ingen mening att köpa en tröja som du inte har något att matcha den med. Det kommer sluta med att du har en garderob med kläder som inte passar med något och du kommer fortsätta att spendera pengar. Försök istället att bygga upp en kapsel garderob som innehåller kläder som passar med varandra. Det kommer bli så mycket lättare att matcha kläder och se fin ut kommer du märka direkt. Ett tips är att skriva en shopping lista och spara ner bilder så att du vet vad du verkligen behöver och hålla dig till det när det väl är dags att investera i nya kläder.

Ett bra tips för att få mer pengar över
Att samla lån och krediter är inte så krångligt som det låter, även om lånen är utspridda hos olika banker. Så här kan du göra för att samla lån och på så vis inte flera olika små lån utan ett större lån med lägre avgifter. Det är nämligen så att genom att slå ihop dina lån minimeras månadskostnaden. När du har mindre utgifter kan du också välja att amortera mera på ditt lån, vilket gör att du kan bli skuldfri snabbare.

Frigör utrymme i ditt hem med saker du inte behöver
Jag kan verkligen rekommendera dig att göra dig av med saker du inte behöver, byt med vänner, sälj online eller gå till en secondhand butik och lämna in. Det kommer kännas mycket bättre att ha pengar på kontot än massor av saker du inte behöver. Även när det gäller ditt hem, planera dina inköp och sluta impulsköpa.

Skapa rum för lagervaror
Jag läste nyligen att något som skiljer rika och mindre rika åt är att människor med mer pengar har råd att köpa lagervaror. Exempelvis bulk med toalettpapper, det kan verkligen låta konstigt men att köpa stora förpackningar kan få ner priset avsevärt. Även andra saker som att handla när det inte är säsong, vinterskor när våren är påväg. Har du god förvaring kan du handla mer smart och spara mycket pengar.