-Samarbete med lavendla.se –

Hur ofta besöker du dina nära och kära som har gått bort och finns som på kyrkogården. Det slog mig nu att jag inte besökt min mormor sedan hon gick bort för över ett år sedan. Min mormor valde att begrava sig på en minneslund och kan förstå att det blir trendigare. För förr så bodde vi ofta kvar i den staden vi växte upp i större utsträckning än vad vi gör nu. Nu flyttar vi mer och reser mer och det kan bli svårare hinna med att plåta vid graven.

Jag har en gravsten som snart kommer ligga på mer mitt ansvar att ta hand om. Jag har tyvärr inte varit där på flera år trots att det var en otroligt nära släkting som gick bort. Jag har alltid tänkt att jag ska välja ha en gravsten och så när jag går bort men nu börjar jag tänka om. Helst av allt hade jag velat ha en familjegrav så får se om det kan bli en möjlighet. Men det går säkert att boka upp gravvård och betala för det i några åt framöver som ett abonnemang, det får jag kika djupare på om framöver.

Är det något jag tror att det kan vara värt att lägga lite extra krut på så är det begravningen och ceremonin. Det är mycket att tänka på vid ett dödsfall och sajten lavendla.se är en digital begravningsbyrå som kan hjälpa dig med allt. Dom har ovärderliga tips på deras sajt som man kan ladda ner och som man själv kan läsa i lugn och ro. Vs sitta hos en IRL begravningsbyrå.

För min del känns det viktigt att få ha något att säga till om min egna begravning, jag har mina tankar om vad jag uppskattar och vill gärna lämna information till den som roddar efter min död. Men som tur var kan Lavendla göra personliga saker med och det känns tryggt. Just det med att vi alla ska dö, det kan stressa mig lite när jag tänker på att det kan bli mycket att göra efteråt tanke på att man behöver gravsättas inom 30 dagar. Jag vill  faktiskt gärna välja min gravsten själv, jag har gått där och jämfört på kyrkogården och vissa är verkligen inte jag. Jag kan inte se mig med en gravsten med en figur på eller glasfigur osv. Jag vill ha klassisk stil för plotter är inte min melodi.  En svart gravsten i fin stenkvalité och glansig hög modell känns som det passar mig.