Viktökning och fett på konstiga ställen kan vara Lipödem

Att identifiera om man har lipödem kan vara en utmaning eftersom det delvis liknar andra tillstånd och ofta förväxlas med vanlig övervikt. I denna blogginlägg tänker jag berätta mer om Lipödem som är ganska okänt för många och förväxlas ofta med att vara en viktuppgång men är något helt annat och behöver behandlas på rätt sätt.

Här är några tecken som kan indikera lipödem:

 1. Symmetrisk viktökning:
  • Lipödem karakteriseras av symmetrisk viktökning, främst på benen och ibland armarna. Det påverkar vanligtvis nedre delen av kroppen mer än överdelen.
 2. Behåller formen av lemmarna:
  • Trots övervikt kommer lemmarna att behålla sin form och vara proportionella till resten av kroppen. Typ underbenen är onormalt stora eller låren växer på bredden och benen är som stockar.
 3. Spänningar och ömhet:
  • Berörda områden kan vara ömma vid beröring och kan också uppvisa spänningar.
 4. Blåmärken och Hematom:
  • Benen kan vara känsliga för blåmärken och hematom utan någon uppenbar orsak.
 5. Celluliter och dimpling:
  • Lipödem kan leda till uppkomsten av celluliter och en karakteristisk ”apelsinskal” dimpling på huden.
 6. Svårigheter att få rätt passform för kläder:
  • Vanliga tecken inkluderar svårigheter att hitta kläder som passar bra på grund av oproportionerliga kroppsdelar.
 7. Smärta och obehag:
  • Lipödem kan orsaka smärta och obehag, särskilt efter långvarig stående eller gående.

Jag kan mycket om lipodem då jag har lärt mig via Youtube och jag har en fb vän som har detta utan att hon vet om det och jag kommer nu inte kunna säga det till henne, men hon arbetar själv inom sjukvård så hon bör komma på det. Så jag tänker att jag berättar om hennes symptom, hennes underben är som stockar och hon har inga anklar, hon får extremt lätt blåmärken på benen och vaderna är ömma, trycker hon på dom blir det som en grop.

Om du misstänker att du har lipödem, är det viktigt att söka professionell medicinsk rådgivning. En kvalificerad läkare eller specialist kan göra en noggrann diagnos baserad på din medicinska historia och en fysisk undersökning. Vid behov kan ytterligare tester som ultraljud eller annan avancerad bildgivning användas för att bekräfta diagnosen och planera lämplig behandling.

Förstå Lipödem

Lipödem kan påverka kvinnor utan att de är medvetna om det. Det är en sjukdom som kan ha betydande konsekvenser om den inte behandlas korrekt. Många kvinnor lever med Lipödem utan att känna till det, vilket gör att det är viktigt att öka medvetenheten.

I Sverige är Estetikum.se en ledande klinik som specialiserat sig på att behandla Lipödem. Deras fokus och erfarenhet gör dem till experter inom området och en pålitlig resurs för de som behöver specialiserad vård.

Fallgropar i Standard Fettsugning

Att genomgå en vanlig fettsugning kan vara ineffektivt för de som lider av Lipödem. Estetikum har observerat att många patienter som söker hjälp för fettsugning faktiskt lider av Lipödem, och därför kräver en specifik och skräddarsydd behandlingsmetod.

Smartlipo Teknik

Estetikum har utvecklat och förfinat Smartlipo-tekniken under åren. Det har visat sig vara en effektiv metod för att minska fettmängden vid Lipödem och därmed förbättra patienternas livskvalitet. Smärtan och obehaget som ofta följer med Lipödem kan avsevärt minska eller försvinna efter Smartlipo-behandling.

Förbättring av Livskvalitet

Efter fettsugning med Smartlipo rapporterar många patienter en betydande förbättring av livskvaliteten. Symtom som smärta och ömhet minskar, vilket understryker vikten av att söka specialiserad behandling för Lipödem.

Missuppfattning om Generell Fettsugning

Att förstå att vanlig fettsugning inte är lösningen för Lipödem är avgörande. Det kräver precision och expertis för att behandla denna specifika sjukdom på ett effektivt sätt.

Välj Rätt Klinik

Att välja rätt klinik är avgörande för att få adekvat vård för Lipödem. Specialiserade kliniker, som Estetikum, har den nödvändiga kompetensen och erfarenheten för att behandla Lipödem-patienter på ett framgångsrikt sätt.

Estetikums Expertis

Med många års erfarenhet och specialisering på Smartlipo-tekniken har Estetikum etablerat sig som en pålitlig klinik för Lipödem-behandling. Patientberättelser och testimonial vittnar om deras framgångsrika resultat.

Utmaningar i Lipödem Behandling

Utmaningen ligger i bristen på medvetenhet bland kliniker. Lipödem kräver specifik kunskap och behandling, och det är därför viktigt att fler kliniker engagerar sig i att utbilda sina personal för att möta dessa behov.

Resultatinriktade skönhetsbehandlingar

Estetikum sätter fokus på resultat när det handlar om att få valuta för pengarna. Genom att erbjuda moderna och säkra behandlingar av hög kvalitet strävar kliniken efter att överträffa förväntningarna och leverera långvariga resultat. Att investera i skönhetsbehandlingar bör ses som en långsiktig satsning på ens välbefinnande och självförtroende.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *