Hudföryngring med laser – bästa lasern för hudföryngring

Eraze i Stockholm använder den prisbelönta PicoSure-laserteknologin för hudföryngrande behandlingar, en av marknadens bästa med imponerande och långvariga resultat. Dom prioriterar endast det bästa för din hud, med tanke på att vi bara har en hud och att laserbehandlingar kan vara skadliga om de inte utförs korrekt.

På Eraze laserklinik är derar behandlare legitimerade sjuksköterskor, vilket skapar en trygg miljö. Jag valde PicoSure på grund av dess mycket kortare återhämtningstid jämfört med andra lasermaskiner på marknaden. PicoSure är den mest avancerade lasern tillgänglig, även om den är kostsam att införskaffa.

Hudföryngring med PicoSure FOCUS Lens Array lasern 

PicoSure FOCUS Lens Array eller FLA är den bästa behandlingen för hudföryngring är toppvalet för hudföryngring, effektiv för behandling av fina linjer, rynkor, fräknar, akneärr och ojämn pigmentering. Till skillnad från traditionella lasrar använder PicoSure ultrakorta pulser för en fotomekanisk stötvåg som stimulerar kollagen och elastinproduktion utan att skada huden. Behandlingen avslutas snabbt och är minimalt obehaglig.

PicoSure-lasern behandlar 10 % av huden med högenergipulser och resterande 90 % med lägre pulser, möjliggörande djupare penetration i hudens dermis för ökad kollagenproduktion och förbättrad elasticitet.

Fördelen med hudföryngring är dess flexibilitet – du kan genomgå behandlingen så många gånger som du önskar. En rekommenderad kur om fyra behandlingar med en månads mellanrum ger ökad kollagenproduktion och elastin i upp till två år. För att bibehålla resultaten rekommenderas en ”boost-behandling” efter ett år.

Behandlingen utförs bäst under vinterhalvåret som det oftast är lättare att hålla sig borta från solljus.

Denna fråga är väldigt vanlig..

IPL Hudföryngring vs laserhudföryngring?

IPL är inte laser utan intensivt pulserande ljus. Med Picosure laser påverkas celler djupare ner i huden vilket ger bättre och mer långvariga resultat. 

Steg för steg med laserbehandling 

 • Scanning av hud
  Vi började med en konsultation då vi scannade min hud med VISIA skin scanner. Med hjälp av den kan man kartlägga eventuella ärr och pigmenteringar så att sjuksköterskorna kan skräddarsy behandlingen efter varje unik hudtyp.

 

 • Inför behandlingen:
  Rekommenderat är att du inte utsätts för sol eller UV-solning fyra veckor innan behandlingen. Ingen brun utan sol i ansikten på 4 veckor. Ska du göra konsultation på samma dag, behöver du undvika Spf då detta försämrar scanningen. Det behövs ingen bedövning.
 • Eftervården:
  Rekommenderat är att du inte utsätts för sol eller UV-solning ytterligare fyra veckor efter behandlingen. Du behöver använda SPF 50. Direkt efter behandlingen lägger de på en post treatment-kräm och SPF om det är sol ute. En vecka efter behandlingen ska man undvika aktiva ingredienser i sin hudvård, och bara använda milda och återfuktande produkter. En behandling kan genomföras under lunchen och du kan täcka över eventuell rodnad med smink direkt efter. Det rekommenderas att du också undviker bastu, varma bad och träning första 48 timmarna efter PicoSure Skin Rejuvenation-behandlingen.
 • En kur består av 4 behandlingar!

Recension PicoSure Skin Rejuvenation-behandlingen

 • Min hud var ganska så jämn i i hudtonen, vi såg på scannern att det fanns några få lentigo solaris (solfläckar) på kinderna. Sådana som på sikt kommer bli mer tydliga senare i livet. Vid näsan hade jag även några ytliga blodkärl som vi behandlar med deras andra laser Elite iQ.
 • Hur det kändes?
  Jag hade sedan innan gjort en microneedling och jag upplever att känslan var likvärdig, dvs inte gör så ont och överkomligt. När jag fick laserbehandling så hade jag även kylare med kall luft över behandlingsområdet så det behövs inte bedningsmedel på denna laser- behandling.
 • Direkt efter behandlingen
  Direkt efter behandlingen var jag något röd, men rodnaden minskade snabbt. Under de närmaste dagarna kände jag dock en lätt rodnad och klåda i huden. Jag har hört att klåda efter en hudföryngrande behandling beror på ökad kollagenproduktion, något jag tidigare upplevt efter ett trådlyft. Huden kändes inte direkt torr, men jag började märka små flagor av gammal hud. Nu, lite över en vecka efter behandlingen, känns min hud väldigt len.

Passar även på att ta in några vanliga frågor som jag själv hade?

Hudforyngring med laser och före och efterbilder

Äntligen var min kur klar och här kunde jag svart på vitt se vad laserkuren gett för resultat på min hud och jag blev glatt överraskad hur mycket resultat jag fått och jag tyckte inte egentligen jag behövde denna behandling utan jag tänkte att jag vill testa och göra detta för förebyggande mot rynkor då det är så jag arbetar för slippa få en hudkris i framtiden när allt bara hänger haha. Man fick med sig ett papper hem och jag tror det var 8 olika saker man tittade på och det är väldigt intressant alla detaljer vad som hänt med huden. Jag älskade detta och kommer gå igen nästa vinter eller kanske att jag går i vår innan solen kommer.

Ser ni mina fransar? Jag har använt fransserum på dom från Hairlust!

Slutligen:

Pris: Hel ansiktsbehandling (pigmentfläckar ingår) 2950 kr. Just nu 40% rabatt på första behandlingen!

En hudkonsultation hos Eraze kostar 500 kr men det beloppet dras av om man går vidare med behandling.

Ange mitt namn med vid bokning för 250 kr rabatt hos Eraze

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *