Hudföryngring med laser – bästa lasern för hudföryngring

Eraze i Stockholm använder den prisbelönta PicoSure-laserteknologin för hudföryngrande behandlingar eftersom den är en av de bästa på marknaden tack vare sina imponerande och långvariga resultat. Som ni vet vill jag endast göra det bästa för min hud för annars får det vara. Vi har ju bara en hud och laserbehandlingar kan skada huden om de inte utförs rätt. På Eraze laserklinik är alla behandlare legitimerade sjuksköterskor, vilket känns enormt tryggt. Varför jag valde denna laser är för att det är mycket kortare “downtime” alltså snabbare återhämtning/läkningstid än andra lasermaskiner på marknaden. PicoSure är den mest avancerade lasern som finns att tillgå, den är svindyr att köpa in.

Steg för steg med laserbehandling 

Scanning av hud

Vi började med en konsultation då vi scannade min hud med VISIA skin scanner. Med hjälp av den kan man kartlägga eventuella ärr och pigmenteringar så att sjuksköterskorna kan skräddarsy behandlingen efter varje unik hudtyp.

 

 

Inför behandlingen:

Rekommenderat är att du inte utsätts för sol eller UV-solning fyra veckor innan behandlingen. Ingen brun utan sol i ansikten på 4 veckor. Ska du göra konsultation på samma dag, behöver du undvika Spf då detta försämrar scanningen.

Eftervården:

Rekommenderat är att du inte utsätts för sol eller UV-solning ytterligare fyra veckor efter behandlingen. Du behöver använda SPF 50. Direkt efter behandlingen lägger de på en post treatment-kräm och SPF om det är sol ute. En vecka efter behandlingen ska man undvika aktiva ingredienser i sin hudvård, och bara använda milda och återfuktande produkter. En behandling kan genomföras under lunchen och du kan täcka över eventuell rodnad med smink direkt efter. Det rekommenderas att du också undviker bastu, varma bad och träning första 48 timmarna efter PicoSure Skin Rejuvenation-behandlingen.

Hudföryngring med PicoSure FOCUS Lens Array lasern 

PicoSure FOCUS Lens Array eller FLA är den bästa behandlingen för hudföryngring. FLA kan behandla fina linjer, rynkor, fräknar, akneärr och ojämn pigmentering.

Traditionella lasrar använde tidigare fototermisk värme men PicoSure använder ultrakorta pulser för att skapa en så kallad fotomekanisk stötvåg som går genom hudens dermis och producerar nytt kollagen och elastin utan att skada din hud. Denna typ av laserbehandling avslutas mycket snabbt med minimalt obehag. PicoSure-lasrar fungerar genom att behandla 10 % av huden med högenergipulser medan de återstående 90 % använder lägre pulser. Detta möjliggör djupare penetration i hudens dermis vilket gör att nytt kollagen kan bildas och hudens elasticitet ökas. Detta möjliggör också ett bättre vävnadsläkning efter laserbehandlingen, vilket är bra vid behandling av akneärr när vävnaden mjukas upp.

Det bästa med hudföryngringsbehandling är att du kan behandlas så många gånger du vill. Rekommenderat är att göra en kur, jag kör själv en kur på 4 behandlingar med en månads mellanrum. Detta för att följa hudens cykler. Efter en kur har man en ökad produktion av kollagen och elastin i upp till 2 år. För att bibehålla det fantastiska resultatet så rekommenderas det att ta en “boost-behandling” efter 1 år. 

 

Vad jag tyckte: 

Min hudstatus: 

Min hud var ganska så jämn i i hudtonen, vi såg på scannern att det fanns några få lentigo solaris (solfläckar) på kinderna. Sådana som på sikt kommer bli mer tydliga senare i livet. Vid näsan hade jag även några ytliga blodkärl som vi behandlar med deras andra laser Elite iQ.

Känslan
Jag hade sedan innan gjort en microneedling och jag upplever att känslan var likvärdig, dvs inte ont alls. När jag fick laserbehandling så hade jag även kylare med kall luft över behandlingsområdet. Direkt efter var jag lite röd och det gick ner ganska så snabbt. Däremot så var jag lite småröd ett par dagar och huden kliade. Jag har förstått att kliar huden när man gör en hudföryngrande behandling är det för att det bildas mer kollagen, för denna typ av känsla fick jag efter jag gjort ett trådlyft. Jag upplever inte direkt att huden blir torr men jag började flagna lite gammal hud. Nu har det gått strax över en vecka sedan min behandling och huden känns väldigt len måste jag säga.

Antal behandlingar: Kur på 4 gånger, en gång gjord.
Återkommer med mer info i detta inlägg. Jag skriver detta inlägg innan jag är klar för att tipsa om att det är just nu du bör göra en laserbehandling i ansiktet om du funderar på det då det är under vinterhalvåret som det oftast är lättare att hålla sig borta från solljus.

Passar även på att ta in några vanliga frågor som jag själv hade?

 IPL Hudföryngring vs laserhudföryngring?

IPL är inte laser utan intensivt pulserande ljus. Med Picosure laser påverkas celler djupare ner i huden vilket ger bättre och mer långvariga resultat. En hudkonsultation hos Eraze kostar 500 kr men det beloppet dras av om man går vidare med behandling.

 

Slutligen:

Pris: Hel ansiktsbehandling (pigmentfläckar ingår) 2950 kr. Just nu 40% rabatt på första behandlingen!

Ange mitt namn med vid bokning för 250 kr rabatt hos Eraze

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.