Nålfri fillerbehandling

Jag har sett på Facebook att fler vill tjäna pengar på filler med sina nya maskiner, filler för mig som ska endast göras av utbildade människor med medicinsk bakgrund.

Det finns ju Infuzion system som på ett vis gör som filler utan nålar men det går in via våra ingångar vi huden i våra ansikten med hjälp av el, det är inget farligt och man kan inte “fylla läppar med det” utan det handlar mer om att fylla på med fukt i ansiktet och förbättra strukturen och på så vis se mer fyllig ut. Infuzion system  är en maskin som jagntycker alla som är hudterapefter borde ha på sin salong om dom gör microneedling speciellt.

Däremot behandlingen filler utan nålar med YAVU IRI MEDICAL PEN, den tror jag inte på över huvudtaget. Jag tror till och med att den kan vara skadlig. För när jag söker på Tyska Google, som produkten sägs komma ifrån så finner jag en Youtube video sen finns direkt ingen information och det tycker jag är märkligt, tycker inte du det? Men då jag är duktig finna saker på nätet så kunde jag se att den sonika fanns att köpa på tyska ebay.  Men jag fann även den tyska sajten.

Här är infon jag fann och översatt med google translate: “Det flytande eller pulverformiga ämnet injiceras med “pistolen” genom ett högt tryck subkutant eller intradermalt in i kroppen, det vill säga över huden. Detta är i teorin också möjligt med läpparna, till exempel bara för en nålfri sprutning med hyaluron, men har ännu inte använts – även om möjligheten till sådana nålfria injektioner har varit känd i omkring 100 år.

Nålfria injektionssystem är också godkända för mindre utbildad medicinsk personal, eftersom ingen mekanik tränger in i vävnaden. IRI MEDICAL PEN representerar sålunda en sann innovation och revolution inom kosmetikområdet. Den ursprungliga IRI®-pennan är endast tillgänglig från YAVU med äkta äkthet eller från en YAVU-tränare”. källa:

Summering: Nu har jag lyft fram informationen om detta, främst för jag är nyfiken på vad det är. Men jag tror tyvärr verkligen inte på YAVU . Jag tror dom som håller dessa utbildningar i Sverige  är väldigt glada tanka på hur mycket pengar dom tjänar på dom. Vad trycker du?

Infuzion system har jag provat, det är däremot något jag tror på och kan varmt rekommendera er att testa då det är en behandling som försöker ersätta filler med nål.

Jag har fått utlåtande av en expert på filler:20190329

Maskinen pressar in med tryck en substans. Det går inte att pressa in något effektivt utan det är mest en svullnad som uppstår och som gör att läpparna blir större.

När svullnaden har lagt sig så är allt borta. Därför är detta en kul grej för vissa som tycker det är OK att lägga ut pengar lov något som håller i max 3 dagar.
Det liknar faktiskt Kylie Jenners trick som hon gjorde när hon var ung och som blev hysteriskt. Läpparna blir stora av svullnaden. Lägger sig snabbt.

8 comments / Add your comment below

 1. ”Infusion är till för att fylla på fukt” du vet väl att hyaluronsyra är fukt? Och det använda även med Yavus penna. Undrar varför du blir så störd på en teknik som funkar utmärkt? Arbete du med fillers? Eller någon utav dina bästa vänner? Hur som helst tycker jag att du bör sätta in dig i tekniken (så som du testat infusion och därefter kan prata om den). Svårt att sitta där och anta massa saker. Internet ”rambos”

  1. Jag blir irriterad på denna metod då jag ser vilka företag som ligger bakom kursen och som sedan skrattar till banken.. Jag vill med detta inlägg upplysa människor att lägga pengar på något mer vettigt.

   Infuzion, ja den funkar ju genom ge fukt, men det går in via porerna med hjälp av el, en fantastiskt behandling!

   Jag testat en hel del behandlingar men Yavus kommer jag inte testa om så det vore gratis, vill man ha säkra filler rekommenderar jag Stylage, Juvederm!

 2. Skrattar till banken? Hur menar du?
  Alla får rekommendera som man vill, och jag skulle aldrig personligen utsätta mig för injektionsbehandlingar (varken stylade el annat) om det så vore gratis. Vi alla är olika och det är i grunden bra. Men man ska inte döma ut saker innan man vet mer om dem.. ha en fin kväll

 3. Jag är också väldigt nyfiken. Hur kan man med pneumatik föra in material under huden, fillers är ju relativt tjockt i konsistensen ? Jag har nyss fått höra om detta och skulle gärna se resultat som är äldre än en vecka.

  1. Hej, visst är det intressant, jag var på en mässa och av en slump var dom där och gjorde demo och jag stod en stund och studerade. Jag hörde något om att det var en tunnare typ av filler än vanligt och att den kostade cirka en tusenlapp. Det låg en kvinna där och fick sin behandling, det blödde i läppen när hon gjorde den. Behandlaren fick gå över läppen flera gånger för att få den jämn då det verkade som om fillern åkte ner precis där det sköts in, jag har svårt se det kan bli jämt fördelat som med en nål. Läppen svullande med upp under behandlingens gång och med filler med nål brukar svullad komma när man är klar så ser man på behandlingstid så tar detta betydligt mycket mera längre tid.

   Dom förklarade inte nämnvärt om behandlingen och en som jobbade för Tumba kliniken hade inte vidare mycket att informera mig när jag sade: men perfekt då köper jag hem en spruta och lägger upp en blocket annons och börjar behandla. Varpå han sade att vi helst ser man har någon kunskap inom skönhet, varpå jag sade jag är skönhetsbloggare… dom säljer ju detta till vem som helst. Jag ska om jag finner hittar bilder efter en vecka med denna behandling, ev om man kan fråga någon som gjort behandlingen och få ett ärligt svar.

   Men jämför man med Infuzion har dom med en tunnar typ av filler som går in med nål, men det är en fukt behandling man kan ej räkna med filler effekt.

 4. Du kan nog förvränga allt till det som känns bäst för dig och passar dig. Kan bara tycka synd om en person som dig.. Fortsätt förvräng allt som du inte förstår dig på

  1. Tack för din kommentar, det är inget jag tar åt mig av. Nu tycker jag att denna maskin “MEDICAL PEN” inte är seriös och jag värnar om att endast utbildande människor ska utföra injektioner. Jag hoppas att det blir lite mer reglerat framöver.

   Infuzion system säljs till hudterapefter och utger sig inte för vara en ersättare till injektioner, en väldigt bra behandling som jag tycker om! Rekommenderas varmt!

Lämna ett svar