Det kommer ständigt nya typer av behandlingar på marknaden, nu såga jag denna behandling som heter IRI® MEDICAL PEN. En kurs kostar 23 000 kr hos Tumba Lipokliniken som för ett par år sedan främst gjorde olika skönhetsbehandlingar, numera tydligen driver dom utbildningar för teurapefter. Det är svårt veta vad det är för exakt för typ av behandling då det ej finns information på sajt om den, men personligen hade jag undvikt den. Filler ska sprutas in sakta i läppen och denna behandling påminner om när man tar hål i öronen.

Vad tycker ni om denna behandling? 

bild från Tumba Lipokliniken Facebook

Det är idag oreglerat med filler och vem som helst kan får sälja och utöva, seriösa företag vänder sig enligt mig endast till utbildade sjuksköterskor, läkare och tandläkare.

Utbildningarna hålls av BCN Sverige, som har samma kontakt som ovanstående företag.

Jag har fått utlåtande av en expert på filler:20190329

Maskinen pressar in med tryck en substans. Det går inte att pressa in något effektivt utan det är mest en svullnad som uppstår och som gör att läpparna blir större.

När svullnaden har lagt sig så är allt borta. Därför är detta en kul grej för vissa som tycker det är OK att lägga ut pengar lov något som håller i max 3 dagar.
Det liknar faktiskt Kylie Jenners trick som hon gjorde när hon var ung och som blev hysteriskt. Läpparna blir stora av svullnaden. Lägger sig snabbt.

Jag har hittat mer info, läs mitt nästa inlägg

Rekommenderade artiklar

7 kommentarer

 1. Okej, jag provar din nya blogg och jag mår bra men arbetar mycket. Under det senaste halvåret har jag omväxlande arbetat hela natten och sovit till mitt på dagen efteråt eller arbetat hela dagen och lagt mig långt efter midnatt, p g a brexit. Egentid och privatliv har jag schemalagt till när jag sover ;-).

  Instrumentet på bilden där filler injiceras är inte likadant som det som fotot under visar. Dessutom är det där instrumentet en dålig variant av de instrument som redan finns och används av läkare sedan 80-talet. Det finns en mycket bättre variant som är mycket lättare att styra och som gör att fillern injiceras jämnare under reglerat tryck. Dessutom står det att de har ANSÖKT om patent inte att de har patent. Patentansökan kommer inte att godkännas eftersom det redan finns liknande instrument.

  Jag delar din åsikt att endast legitimerad sjukvårdspersonal (läkare, tandläkare och sjuksköterskor) ska tillåtas göra fillerinjektioner. Personligen tycker jag att endast plastikkirurger och önh-läkare ska göra fillerinjektioner i ansiktet.

  1. Hej, du låter verkligen som du har fullt upp men det är bra att du prioriterar att få lite sömn.

   Jag valde ta upp denna mojäng dom har för att belysa för andra att dom borde hålla sig undan. Jag vet inte hur jag ställer mig, jag blev väldigt fel sprutat i läpparna av en plastikkirurger kan vara så han ej hade vanan för han mest opererar. Helt befängt att vissa får en kurs på ett par timmar och sen ska dom kunna spruta filler. Det är enormt mycket nerver i våra ansikten. Jag är då ingen prisjagare när det gäller sådant här!

 2. Okej, jag provar din nya blogg och jag mår bra men arbetar mycket. Under det senaste halvåret har jag omväxlande arbetat hela natten och sovit till mitt på dagen efteråt eller arbetat hela dagen och lagt mig långt efter midnatt, p g a brexit. Egentid och privatliv har jag schemalagt till när jag sover ;-).

  Instrumentet på bilden där filler injiceras är inte likadant som det som fotot under visar. Dessutom är det där instrumentet en dålig variant av de instrument som redan finns och används av läkare sedan 80-talet. Det finns en mycket bättre variant som är mycket lättare att styra och som gör att fillern injiceras jämnare under reglerat tryck.

 3. Hi there! Such a great short article, thank you!

 4. Hej! Vad kul att hitt denna sida
  Jag är utbildad inom tekniken med IRI medical Pen och skulle nog rekommendera dig att prova en behandling och därefter avgöra om den håller längre än 3 dagar. Man behöver inte övertyga någon om att behandlingen funkar för resultaten och nöjda kunder talar för sig själva. Dock finns den en hel del kopior ute på marknaden som jag inte kan svara för om deras kvalitet eller hållbarhet.
  Ha en fin dag

 5. Vad konstigt att min svullnad enligt dig har hållit i nästan två månader….

  1. vet inte, vet flertal kommenterar på detta inlägg. Jag ska ta fram djupare studier på hur pass dålig Iris medical pen är och tala med fler i branschen och återkoppla. Det säger sig själv att filler som sker under sådan omständigheter inte är seriöst. Sen är det ju så att för ytlig filler drar åt sig vätska. Jag fick filler som låg precis under ytan så jag tog en nål och klämde ut filler på baksidan av läppen. Vad är det kontrollerade perfekta djupet med denna penna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *